Priprema zimnice nikad nije bila lakša, ovdje su svi recepti koji će vam zatrebati

TRŽNICE su ljeti prepune domaćih plodova - sočnih paprika, hrskavih krastavaca, rajčica, tikvica i mirisnog začinskog bilja. Stoga je upravo sada idealno vrijeme za pripremu zimnice, tradicije koja u mnogim obiteljima živi generacijama.
Uz malo truda, i tijekom zime možemo uživati u okusima ljeta, bilo da je riječ o kiselim krastavcima, ajvaru ili ukiseljenim paprikama. U nastavku slijede provjereni recepti koji će vam pomoći da sačuvate najbolje od sezone i uživate u domaćim okusima cijele godine.
1. Kiseli krastavci
Ako se dosad niste okušali u pripremi kiselih krastavaca, onda je sad pravo vrijeme. Priprema je izrazito jednostavna i brza, a okus se ne može usporediti s kupovnim. Po želji prilikom punjenja staklenke dodajte gorušicu u zrnu, a cijeli recept pronađite ovdje.
2. Ukiseljene tikvice
Za sve koji ne znaju što s tikvicama, evo još jedna ideja. Tikvice spadaju u istu porodicu kao i krastavci pa uspješno možemo kiseliti i jedne i druge. Ovdje je recept za ukiseljene tikvice.
3. Ukiseljene paprike punjene kupusom
Prilikom pripreme ovakve zimnice, draži nam je bijeli kupus jer ne pušta boju, no možete koristiti i ljubičasti ili pak pomiješati obje vrste. Svježi kupus možete naribati i posoliti noć prije kako bi on pustio svoj sok. Bilo bi poželjno izabrati veće paprike, a cijeli recept je ovdje.
4. Domaći kiseli kupus
Iako ga ima za kupiti u svakoj trgovini, ali i na tržnicama, probajte sami napraviti kiseli kupus kod kuće. Nije komplicirano, a recept možete pronaći ovdje.
5. Ajvar
Nema zimnice bez domaćeg ajvara - ovdje pronađite recept za hvaljeni domaći ajvar chefa Marija Čepeka.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati