Čitateljica pokazala kako radi pravu zagorsku bučnicu, tajna je u ovome

MIRISNA, zlatno pečena bučnica jedno je od onih jela koje odmah priziva domaću toplinu i uspomene na bakinu kuhinju. Ova tradicionalna zagorska delicija spaja jednostavne sastojke - ribanu mladu buču i svježi sir - u savijaču čije hrskavo tijesto skriva kremasti, blagi nadjev. Nekad nezaobilazna na seoskim stolovima tijekom ljeta, bučnica je i danas rado viđen gost u kućama i restoranima diljem Hrvatske.
Iako korijene vuče iz sjevernih krajeva, njezina popularnost odavno je prešla granice Zagorja. Volimo je jer je istodobno skromna i raskošna - priprema se od lako dostupnih namirnica, ali rezultat je uvijek pravo malo remek-djelo. Bilo da je razvlačite ručno ili koristite gotovo tijesto, bučnica ostaje jedan od najslasnijih simbola ljeta na tanjuru.
Koja je tajna prave, zagorske bučnice?
Više o tome kako napraviti zagorsku bučnicu pisali smo ovdje, a sada je naša čitateljica Verica Jakuš u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pokazala kako radi bučnicu i koja je tajna prave, zagorske bučnice.
>> Ovaj recept za pravu, zagorsku bučnicu ponavljat ćete godinama
"Prava zagorska bučnica... Prvo, treba vam prava buča koja se ne riba već se mora sastrugati sa žlicom do kore, posoliti, pa sprešati. A onda dodajte dobar sir, vrhnje, mast i naravno malo iskustva i ljubavi", napisala je naša čitateljica.
Ključ je, dakle, u kvalitetnim sastojcima (bilo bi idealno da koristite domaći sir i vrhnje s OPG-a i da napravite svoje tijesto), a meso buče potrebno je sastrugati sa žlicom pa ga dobro ocijediti, kako bi ispustilo višak vode.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati