Produljena svježina: Koje namirnice ne treba čuvati u hladnjaku
Foto: Shutterstock
IAKO često vjerujemo kako je pohrana namirnica u hladnjak najbolji način za očuvanje svježine, s nekim vrstama hrane to nije slučaj.
Krumpiri
Stajanje u hladnjaku mijenja okus krumpira, stoga ih pohrani u papirnate vrećice koje neće zadržavati vlagu kao one plastične.
Kruh
Ako staviš kruh u hladnjak, prije će se osušiti. Čuvaj ga na sobnoj temperaturi, a u slučaju da želiš spasiti ostatak za koji vjeruješ da nećeš stići pojesti prije nego što se stvrdne - stavi ga u zamrzivač.
Luk
Luk treba stajati na mjestu u kojem cirkulira zrak, samo pripazi da ga ne ostaviš pokraj krumpira koji emitiraju vlagu jer će tako brže istrunuti.
Češnjak (bijeli luk)
Na zraku može izdržati i do dva mjeseca, stoga nema potrebe da ga staviš u hladnjak.
Rajčice
Za njih je isto bolje da stoje na mjestu na kojem zrak slobodno cirkulira, ali pripazi da ih en staviš u plastične vrećice. Kako bi rajčice ostale što dulje svježe, pohrani ih u papirnate vrećice.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati