Najjednostavniji i najbrži: Mini cupcakesi s čoko-cheesecake kremom!
Foto: Shutterstock
DA BI uspješno napravila ove slatke zalogajčiće ne moraš biti vrsna kuharica - može ih pripremiti zaista svatko.
Mini cupcakesi idealni su za tulume i svečane večere iz više razloga:
- lakše se i elegantnije jedu
- lakše ih je lijepo servirati
- bit će ih dosta za sve
- izgledaju neodoljivo
Što ti je potrebno:
Za biskvit:
- mali papirnati kalupi
- gotova smjesa za čokoladne muffine + 2 jaja, 100 ml ulja (upute za potrebne sastojke potraži na pakiranju)
- 100 g bijele ili mliječne čokolade (po želji)
Za kremu:
- 250 g kremastog sira (ABC, Philadelphia Light...biraj lakše varijante s manje masti)
- 50 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
- 80 g čokolade za kuhanje
- žlica šećera u prahu
- ukrasi po želji
POSTUPAK:
1. Pomiješaj sastojke za muffine dok ne dobiješ glatku smjesu.
2. Rasporedi kalupe na lim te uz pomoć žličice za čaj napuni svaku smjesom DO POLA (nikako ne preko polovice).
3. U sredinu svake ubaci pola kockice bijele ili mliječne čokolade.
4. Stavi u pećnicu i peci prema uputama na kutiji.
5. Dok su muffini u pećnici, otopi čokoladu na pari, umiješaj u mješavinu sira i maslaca te dodaj šećer u prahu. Sve jako dobro izmiješaj mixerom (oko 2 - 3 minute).
6. Kušaj kremu i vidi nedostaje li joj još nešto - netko voli gorke okuse, netko slađe...
7. Stavi kremu u frižider da se ohladi i učvrsti.
8. Izvadi muffine iz pećnice kad su gotovi i pusti da se ohlade.
9. Na vrh svakog mini muffina dodaj kremu kako bi dobila cupcake i ukrasi po želji (mrvice, mini keksići, ribana čokolada...)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati