Zašto trudnice posežu za ukiseljenim krastavcima?
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
ZAŠTO tako mnogo žena posegne u trudnoći za ukiseljenim krastavcima ili kapulicama?
Stručnjaci kažu da ima logike u tim žudnjama.
Hrana koja je prirodno kisela ili je ukiseljena stimulira metabolizam, kažu njemački stručnjaci.
Ona sadrži i mnogo vitamina C koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij i stimulira rast kostiju - što je posebno važno tijekom trudnoće.
Žudnja za nekom namirnicom možda je način da tijelo poruči da je ta hrana dobra za tu osobu.
Neke ukiseljene namirnice, poput haringi, također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina - prirodnog stimulatora raspoloženja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
Ovo je .
Homepage nacije.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati