Kompot na malo drugačiji, ali ukusniji način
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
HELJDA je lako probavljiva, bogata vitaminom B, također je bogatija proteinima od ostalih žitarica i treba naglasiti da ne sadržava gluten. Siromašna je masnoćama i kalorijama, a sadrži veliki izbor minerala: magnezija, bakra, fosfora kao i cinka koji pomaže očuvati imunološki sustav. Osim minerala sadrži puno više bjelančevina nego ostale žitarice i među njima izdvajamo esencijalnu aminokiselinu lizin koja sudjeluju u izgradnji bjelančevina, a ujedno je neophodna za stvaranje kolagena te na taj način pomaže očuvati normalnu strukturu kostiju.
Isprobajte heljdu u ovoj kombinaciji i sigurni smo da ćete na nju gledati drugačije.
Sastojci:
2 jabuke
250 grama suhih šljiva
100 grama grožđica
2 – 3 žlice mljevene heljde
1 litra vode
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jabuke oguliti , očistiti od sjemenki te narezati na kockice. Šljive malo sitnije od jabuka narezati. U posudu za kuhanje staviti narezane jabuke, šljive,heljdu i grožđice te uliti vodu. Promiješati da se heljda rastopi, pazeći da ne ostanu grudice. Staviti kuhati na laganu vatru i uz povremeno miješanje kuhati 20-tak minuta. Po želji dodajte malo cimeta.
Dobar tek!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
Ovo je .
Homepage nacije.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati