Kruška u juhi, glavnom jelu i desertu za savršen obiteljski ručak
Foto: Shutterstock
DONOSIMO vam malo drugačiju ideju za ukusan obrok u koji smo ubacili kruške. Bogate su kalcijem, željezom, magnezijem, vitaminima C, B6 i K, a u 100 g kruške nalazi se 3,1 g dijetalnih vlakana koje su odlične za vaš kardiovaskularni sustav i probavu.
Juha od tikve s kruškama
1 manju glavicu luka, 1 mrkvu i jednu manju butternut tikvu izrežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Ne pretjerujte s količinom vode kako bi nakon usitnjavanja dobili gustu krem juhu.
Kada je povrće kuhano, ubacite sve u blender i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu bez komadića povrća.
Krušku ogulite, nasjeckajte na kockice. Na tavi otopite žlicu maslaca i dodajte krušku koju ste prethodno začinili cimetom, curryjem i kuminom.
Pržite na maslacu 5-7 minuta dok kruške malo omekšaju, ali prije nego se počnu raspadati.
Juhu poslužite u zdjelicama i na vrh dodajte žlicu prepečenih kruški i malo nasjeckanih badema.
Pileća prsa s kruškom i đumbirom
Napravite smjesu od žlice meda, naribanog svježeg đumbira (1 čajna žličica), 1 kruške izrezane na kockice i malo balzamičnog octa.
Prsa koja ste prethodno posolili i popaprili složite u vatrostalnu posudu i preko njih rasporedite smjesu s kruškama.
Pecite na 200°C 20-ak minuta. Ako su prsa deblja, prepolovite ih tijekom pečenja ili produžite vrijeme pečenja. Poslužite uz pire od krumpira ili celera.
Pečene kruške s brusnicama
4 kruške ogulite, prepolovite i očistite od koštica. Ravnu stranu položite u vatrostalnu posudu.
Pomiješajte 2 dcl soka od jabuke, 2 dcl soka od brusnice, 1 čajnu žličicu cimeta i prelijte preko kruški.
Dodajte šaku sušenih brusnica, šaku sjeckanih badema i nekoliko klinčića (2-3).
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C 20 minuta. Poslužite toplo kao samostalni desert ili dodajte sladoled od vanilije ili tučeni slag.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati