Jedan par pred žiri donio tortu koja se raspadala, drugi imali slične probleme
IZRADA savršenog deserta pretvorila se u tehnički kaos za dio natjecatelja MasterChefa, a najlošiji su desert pred žiri i gošću, slastičarku Lorenu Otavijević, donijeli parovi Jurica Jurašković i Antonio Detić te Egon Jurić i Otto Grundmann. "Prvi put smo imali problem izabrati najgoreg. Sve je bilo na nekakvoj litici pada", komentirao je chef Goran Kočiš.
Jurica i Antonio kalup skidali pred žirijem
"Ovako se torta gostima ne poslužuje", kratko je komentirao chef Mario Mihelj tortu Jurice i Antonija koji su svoj desert donijeli u kalupu te taj kalup skidali pred žirijem. Profiteroli su padali, krema se razlijevala, a desert je postao gotovo neocjenjiv. "Ovo bi bio zanimljiv desert u čaši", zaključio je chef Goran, a žiri je od njihovog deserta kušao tek kremu.
Antonija i Damjan napravili najbolji desert
Dok su jedni u ovoj kulinarskoj avanturi gubili oblik i strukturu, drugi su pronašli ravnotežu. Antonija Rittuper i Damjan Tepić koji su radili kao par isporučili su vizualno stabilnu i tehnički korektnu tortu. "Po svim razinama tehnike ste uspjeli. Okusno je isto jako dobra. Banana u komadu me iznenadila, super moment iznenađenja", komentirao je chef Mario, a njihova je torta proglašena najboljom.
"Znala sam ja koga trebam odabrati", zadovoljno je izjavila Antonija koja je kao uspješnija kandidatkinja birala Damjana za kuhanje u paru, dok je Damjan dodao: "Mi smo kao brat i sestra – ja slušam, ona naređuje."
Kandidati se borili s pretekućim kremama
Renata Burić i Ivan Capan riskirali su s tri sloja lisnatog, no ishod nije oduševio. "Lisnato je lijepo pečeno, slatkoće nema previše, a tekstura kreme curi, ali je ukusna", komentirala je Lorena. Slične probleme imali su gotovo svi.
Barbara Grubišić i Elias Abou Haydar, Selma Karić i Mark Ettinger te Endrina Muqaj i Krunoslav Jarić borili su se s previše tekućim kremama. Selma je iskreno priznala: "Nismo imali vremena dovoljno da ohladimo sve."
Egon i Otto su razočarali, njihova torta izgledala je stabilno, ali iznutra nije imala zadovoljavajuću teksturu. U profiterolima se nije osjetilo punjenje, karamel je bio gorak, a lisnato nedovoljno pečeno.
U stres test upućeni su oni čije su torte bile najproblematičnije, a to su ovoga puta Jurica i Antonio te Egon i Otto.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati