Foto: Shutterstock
UKOLIKO vaš sladoled nije čudan i otkačen, vjerojatno nije cool. Upravo tim riječima mnogi "maštovitiji" sladoledari opisuju trend izrade ovih ledenih deserata s bizarnim okusima, koji se u posljednje vrijeme proširio svijetom.
Kako prenosi The National, ovaj je trend započeo kuhar Ferran Adriai i to sladoledom posipanim parmezanom. Nakon toga pojavio se i sladoled od senfa, a zatim i od cikle te skute. Prije dvije godine ljudi bili skeptični kad im je Ahrash Akbari-Kalhur iz tvrtke za eksperimentalne sladolede "Chin Chin Labs" ponudio sladoled posipan morskom solju, no danas su sladoledi neobičnijih okusa postali pravi hit.
"Sad prodajemo sladolede od prženog slatkog kukuruza te sladolede od karamele s okusom cigare. Mislim da se ljudi jedni drugima vole hvaliti da su probali nešto tako neobično. Prodaja nam je u odnosu na prošlu godinu porasla za 60 posto", naglasio je Akbari-Kalhur.
A koliko je ovaj trend daleko otišao, pokazuje i primjer restorana Bocca Di Lupo, na čijem se meniju može pronaći sladoled od svinjske krvi i čokolade, a tu je i primjer sladoled-majstora Matta O’Connora koji je proizveo sladoled od kombinacije majčinog mlijeka i apsinta.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati