index.hr index.hr

  • Index Zid
  • Vijesti
  • Sport
  • Magazin
    • Magazin
    • Shopping
    • Ljubimci
    • Food
    • Mame
    • Auto
    • Fit
    • Chill
    • Horoskop
  • Oglasi
  • Recepti
  • Ostalo
    • Zaposli se na Indexu
    • Lajk.hr
    • Vježbe
    • Tečaj
    • TV program
    • Kino
    • Vrijeme
    • Kalendar
  • {{userInfo.Initials}}
    {{userInfo.FirstName}}
    {{userInfo.FirstName}}
    • Moj profil
    • Upravljanje računom
    • Odjavite se
Slavni chef otkriva kuhinjski alat bez kojeg ne može, sigurno ga i vi imate kod kuće

Slavni chef otkriva kuhinjski alat bez kojeg ne može, sigurno ga i vi imate kod kuće

POZNATI chef i TV voditelj Andrew Zimmern otkrio je koji je njegov omiljeni kuhinjski alat - klasični četverostrani ribež, isti kakav je koristila i njegova baka.

14.10.2025.
Kako najbolje zarezati, ispeći i oguliti kestene? Imamo sve savjete

Kako najbolje zarezati, ispeći i oguliti kestene? Imamo sve savjete

MIRIS pečenih kestena neizostavan je znak jeseni. Iako se naizgled radi o jednostavnom poslu, mnogi se iznenade kada im kesteni ostanu tvrdi ili se teško gule. Ključ je u pravilnom zarezivanju i pripremi prije pečenja, a evo na koje stvari treba obratiti pažnju.
14.10.2025.
Jednostavni trikovi za besprijekoran drveni stol godinama

Jednostavni trikovi za besprijekoran drveni stol godinama

KAKO pravilno očistiti drveni stol, ukloniti mrlje od vode i topline te ga zaštititi kako bi godinama izgledao kao nov? Imamo par savjeta.
14.10.2025.
Poznata zagrebačka trgovina ove subote priprema filipinsku večeru, evo detalja

Poznata zagrebačka trgovina ove subote priprema filipinsku večeru, evo detalja

U PEKINŠKOJ patki, trgovini specijaliziranoj za međunarodne proizvode smještenoj u zagrebačkoj Vlaškoj ulici 79, ove će se subote održati poseban gastronomski događaj - filipinska večera.
14.10.2025.
Michelin više neće ocjenjivati samo restorane, najavio vodič i za vina

Michelin više neće ocjenjivati samo restorane, najavio vodič i za vina

MICHELINOV vodič, poznat širom svijeta po svojoj klasifikaciji restorana, odsad će dodjeljivati priznanja i vinima.
14.10.2025.
Ovaj se prilog u restoranima najviše naručuje, a kod kuće je gotov u pola sata

Ovaj se prilog u restoranima najviše naručuje, a kod kuće je gotov u pola sata

JEDAN je prilog dio jelovnika mnogih restorana, a vrlo lako se priprema i kod kuće.
14.10.2025.
Greška koju svi radimo: Nikad ne čuvajte kruh na ovom mjestu

Greška koju svi radimo: Nikad ne čuvajte kruh na ovom mjestu

SLAVNI pekar Paul Hollywood otkriva zašto kruh nikada ne biste trebali držati u hladnjaku i nudi dva jednostavna rješenja kako bi vaša štruca što duže ostala svježa i ukusna.
14.10.2025.
Prva sarma ove sezone već se krčka, napravila ju je naša čitateljica

Prva sarma ove sezone već se krčka, napravila ju je naša čitateljica

S OBZIROM na to da je tek sredina listopada, mnogi bi rekli da je za sarmu još prerano. Drugi će pak tvrditi da za to omiljeno jelo - nikad nije prerano.
13.10.2025.
Genijalan "uradi sam" trik za skrivanje nereda na kuhinjskom pultu

Genijalan "uradi sam" trik za skrivanje nereda na kuhinjskom pultu

MUČI vas vječni nered na kuhinjskom pultu? Jedan par osmislio je genijalno "uradi sam" rješenje - niski zid na otoku koji elegantno skriva sve sitnice i održava prostor urednim.
13.10.2025.
Ovo je najskuplja namirnica u vašem hladnjaku, a najčešće propadne

Ovo je najskuplja namirnica u vašem hladnjaku, a najčešće propadne

JEDNU namirnicu svi imamo u hladnjaku, a iako vam se to možda ne čini tako - najčešće propada.
13.10.2025.
Top 7 jela koja će svi kuhati barem jednom ove sezone

Top 7 jela koja će svi kuhati barem jednom ove sezone

LISTA omiljenih tjednih ručkova kojima se veselimo u jesen.
13.10.2025.
Pizzerija na autobusnoj stanici bez WC-a peče fantastične pizze, nas je oduševila

Pizzerija na autobusnoj stanici bez WC-a peče fantastične pizze, nas je oduševila

BUDUĆI da sam se zaželio dobre pizze, bacio sam pogled na svoj popis pizzerija koje nisam do sada posjetio, a po ocjenama i recenzijama izdvajaju se od ostalih. Tako je ovaj put izbor pao na pizzeriju Shango koja se nalazi u Krčelićevoj ulici na Svetom Duhu.
13.10.2025.
Dosadila vam je klasična zobena kaša? Dodajte joj ovaj sastojak, bit će puno ukusnija

Dosadila vam je klasična zobena kaša? Dodajte joj ovaj sastojak, bit će puno ukusnija

DODATAK jednog sastojka može transformirati vašu jutarnju zobenu kašu u kremastu i dekadentnu slasticu.
13.10.2025.
Lanene sjemenke nevjerojatno su zdrave, evo kako ih iskoristiti u kulinarstvu

Lanene sjemenke nevjerojatno su zdrave, evo kako ih iskoristiti u kulinarstvu

LANENE sjemenke su superhrana bogata vlaknima i omega-3 kiselinama, a evo kako ih pravilno koristiti u kuhinji.
12.10.2025.
Trik za savršeno gust gulaš: Jedan sastojak čini ogromnu razliku

Trik za savršeno gust gulaš: Jedan sastojak čini ogromnu razliku

KUHARICA otkriva jednostavan trik za pripremu gušćeg i ukusnijeg goveđeg gulaša. Uz pomoć jednog sastojka umak će postati bogat, baršunast i pun okusa.
12.10.2025.
Uspjeh popularnog zagrebačkog restorana: gostiju je previše i nitko ne pita za cijene

Uspjeh popularnog zagrebačkog restorana: gostiju je previše i nitko ne pita za cijene

JEDAN je zagrebački restoran već dugi niz godina smatran kultnim mjestom, a trenutno doživljava vrlo dobro razdoblje u poslovanju.
12.10.2025.
Bili smo na Kestenijadi u Kostajnici. Kesten tri puta jeftiniji nego u dućanima

Bili smo na Kestenijadi u Kostajnici. Kesten tri puta jeftiniji nego u dućanima

OVAJ smo vikend posjetili 28. Kestenijadu u Hrvatskoj Kostajnici. Evo naših dojmova.
12.10.2025.
Hit punjeni krumpiri stigli i u Split: Splićani otvorili fast food Spuddy

Hit punjeni krumpiri stigli i u Split: Splićani otvorili fast food Spuddy

MLADI Splićani otvorili su Spuddy, lokal specijaliziran za punjeni krumpir, prenoseći popularni britanski koncept street fooda u Split.
12.10.2025.
Kako izbjeći grudice sira u kremastom umaku za tjesteninu? Slijedite ove korake

Kako izbjeći grudice sira u kremastom umaku za tjesteninu? Slijedite ove korake

STRUČNJACI otkrivaju ključne trikove za savršeno kremasti umak od sira. Naučite zašto se sir gruda i kako pravilnom tehnikom i temperaturom postići glatku teksturu bez greške.
11.10.2025.
Tajna savršene pite: 5 pogrešaka koje trebate izbjeći kod izrade tijesta

Tajna savršene pite: 5 pogrešaka koje trebate izbjeći kod izrade tijesta

STRUČNJACI otkrivaju najčešće pogreške kod izrade tijesta za pitu, od temperature sastojaka do hlađenja, te savjetuju kako svaki put postići savršeno prhku koru.
11.10.2025.
Super trik za čuvanje krumpira - jeste li ga znali? Ovako ostaju svježi mjesecima

Super trik za čuvanje krumpira - jeste li ga znali? Ovako ostaju svježi mjesecima

OVAJ jednostavan trik krumpire čuva svježima, čvrstima i bez klica tjednima, pa čak i mjesecima.
11.10.2025.
I vama rižoto često ispada slijepljen? Sigurno radite jednu od ovih grešaka

I vama rižoto često ispada slijepljen? Sigurno radite jednu od ovih grešaka

NAUČITE kako pravilno pripremiti rižoto uz izbjegavanje uobičajenih grešaka koje često rezultiraju ljepljivom i gnjecavom teksturom.
11.10.2025.
Kako pohati, a da skratite vrijeme i ne uprljate cijelu kuhinju?

Kako pohati, a da skratite vrijeme i ne uprljate cijelu kuhinju?

NAUČITE nekoliko trikova kako pohati brže, urednije i praktičnije.
11.10.2025.
Bake su radile točno ovakve štrudle. Ova sa sirom gotova je u 20 minuta

Bake su radile točno ovakve štrudle. Ova sa sirom gotova je u 20 minuta

JEDNOSTAVNA savijača kakvih se sjećamo iz djetinjstva, radi se "brzinski" i baš svi ju vole.
10.10.2025.
Konzerva slanutka košta oko 1 euro, evo što sve možete napraviti od jedne

Konzerva slanutka košta oko 1 euro, evo što sve možete napraviti od jedne

DONOSIMO vam pet raznolikih i ukusnih recepata koji pokazuju svestranost slanutka kao glavne zvijezde jela.
10.10.2025.
Volite kestene? Još više ćete voljeti ovih 5 najbržih slastica s njima

Volite kestene? Još više ćete voljeti ovih 5 najbržih slastica s njima

OD KLASIČNOG kesten pirea do kremastih štangica i brze bajadere, donosimo vam pet najboljih recepata s kestenom.
10.10.2025.
Ovo povrće jedete oduvijek, a niste znali da je originalno bilo smatrano otrovom

Ovo povrće jedete oduvijek, a niste znali da je originalno bilo smatrano otrovom

10.10.2025.
Imate stariju kuhinju i želite ju osvježiti? Evo jednostavnih i jeftinih načina

Imate stariju kuhinju i želite ju osvježiti? Evo jednostavnih i jeftinih načina

ŽELITE unijeti živost u svoju kuhinju, ali imate ograničen budžet? Pet dizajnera interijera dijeli jednostavne i pristupačne savjete.
10.10.2025.
Jeftino, zdravo i zasitno - jelo koje je bilo jedan od simbola sovjetskog kulinarstva

Jeftino, zdravo i zasitno - jelo koje je bilo jedan od simbola sovjetskog kulinarstva

PRIPREMITE ukusnu i osvježavajuću rusku salatu od cikle, poznatu kao Vinegret, savršenu za blagdane i posebne prilike.
9.10.2025.
Radite li ovo s mesom? Znanost kaže kako smanjuje rizik od raka i do 90 posto

Radite li ovo s mesom? Znanost kaže kako smanjuje rizik od raka i do 90 posto

JEDNA radnja prilikom pripreme mesa može u značajnoj mjeri smanjiti rizik od raka, kažu znanstvenici.
9.10.2025.
Idete na Kestenijadu ovaj vikend? Evo što vas sve čeka i kako je organizirano

Idete na Kestenijadu ovaj vikend? Evo što vas sve čeka i kako je organizirano

U HRVATSKOJ Kostajnici od 10. do 12. listopada održava se 28. Kestenijada, manifestacija posvećena kestenu i jeseni, uz bogat kulturno-gastronomski program.
9.10.2025.
Proglašen je najbolji bar na svijetu - pobjedu odnio "običan" kvartovski bar

Proglašen je najbolji bar na svijetu - pobjedu odnio "običan" kvartovski bar

ODRŽAN je World’s 50 Best Bars, izbor za najbolji bar na svijetu, a po prvi put pobijedio je jedan azijski bar.
9.10.2025.
U strogom centru Zagreba uskoro se otvara novi bar i restoran. Evo što će nuditi

U strogom centru Zagreba uskoro se otvara novi bar i restoran. Evo što će nuditi

U CENTRU Zagreba, u Petrinjskoj ulici, uskoro se otvara restoran i bar s dnevnim i večernjim konceptom jelovnika.
9.10.2025.
Ako ni vi ne volite ovo povrće - nakon ovog jela mogli bi promijeniti mišljenje

Ako ni vi ne volite ovo povrće - nakon ovog jela mogli bi promijeniti mišljenje

AKO MISLITE da ne volite prokulice, ovaj recept natjerat će vas da se predomislite.
8.10.2025.
Kupujete smrznute pizze? Poboljšajte ih tako da ne slušate upute na kutiji

Kupujete smrznute pizze? Poboljšajte ih tako da ne slušate upute na kutiji

NAUČITE kako uz nekoliko jednostavnih trikova poboljšati okus i teksturu smrznute pizze i učiniti je boljom od prosječne dostave.
8.10.2025.
Naučite prepoznati loše mandarine - obratite pozornost na nekoliko stvari

Naučite prepoznati loše mandarine - obratite pozornost na nekoliko stvari

NAUČITE kako prepoznati savršenu mandarinu prema njezinoj kori, težini i aromi.
8.10.2025.
Želite napraviti najkremastije lazanje ikad? Imamo savjet slavne kuharice

Želite napraviti najkremastije lazanje ikad? Imamo savjet slavne kuharice

SLAVNA kuharica Ina Garten otkrila je genijalan trik s listovima za lazanje koji skraćuje vrijeme pripreme i jamči savršenu teksturu.
8.10.2025.
Vole ga Slovenci, ali i Hrvati - jedan od najbogatijih, tradicionalnih kolača

Vole ga Slovenci, ali i Hrvati - jedan od najbogatijih, tradicionalnih kolača

OVAJ tradicionalni kolač spaja meko dizano tijesto, dva sočna biskvita i bogati nadjev od sira i oraha, stvarajući savršenu slasticu za posebne prigode.
8.10.2025.
Trik profesionalnog kuhara za savršeno hrskave krumpire svaki put

Trik profesionalnog kuhara za savršeno hrskave krumpire svaki put

PROFESIONALNI kuhar otkriva zašto krumpire uvijek prvo stavlja u mikrovalnu. Ova jednostavna tehnika osigurava savršeno kuhanu unutrašnjost i neodoljivo hrskavu koricu.
7.10.2025.
Tko su chefovi s najviše Michelinovih zvjezdica? Evo što kaže prva službena lista

Tko su chefovi s najviše Michelinovih zvjezdica? Evo što kaže prva službena lista

MICHELIN je objavio povijesni popis najnagrađivanijih chefova prema ukupnom broju aktivnih zvjezdica, ističući njihov utjecaj iznad pojedinačnih restoranskih uspjeha.
7.10.2025.
Kineski instant rezanci iz supermarketa - što je u njima i što zapravo jedemo?

Kineski instant rezanci iz supermarketa - što je u njima i što zapravo jedemo?

KINESKI instant noodles možda su brzi i praktični, ali što se zapravo u njima nalazi i imaju li ikakvu nutritivnu vrijednost?
7.10.2025.
Mnogima juha ispada mutna. Pratite ove korake i dobit ćete savršeno bistru

Mnogima juha ispada mutna. Pratite ove korake i dobit ćete savršeno bistru

MNOGI kuhaju juhu i ta juha je bogata i ukusna ali - jednostavno nije bistra, barem ne onoliko koliko bi željeli. Evo u čemu je stvar - pratite ove korake i dobit ćete savršeno bistru juhu.
7.10.2025.
Probali smo hitove s Food Film Festivala - evo i kakve su cijene ove godine

Probali smo hitove s Food Film Festivala - evo i kakve su cijene ove godine

FOOD Film Festival u Zagrebu i ove godine nosi raznolik izbor jela i besplatne filmske projekcije. Posjetili smo ga i isprobali neka hit jela. Evo kako nam se sve svidjelo.
7.10.2025.
10 namirnica bogatih proteinima koje će vas potpuno iznenaditi

10 namirnica bogatih proteinima koje će vas potpuno iznenaditi

PROTEINI vam mogu pomoći u izgradnji mišića i održavanju osjećaja sitosti tijekom dana - a osim u mesu i jajima, nalaze se i u mnogim drugim namirnicama.
7.10.2025.
Što su i od čega se zapravo rade surimi štapići?

Što su i od čega se zapravo rade surimi štapići?

IAKO svojim izgledom podsjećaju na rakovo meso, zapravo se rade od ribe i dodataka koji im daju specifičnu boju, okus i teksturu.
6.10.2025.
5 neodoljivih deserata s cimetom koji će zamirisati cijelu kuću

5 neodoljivih deserata s cimetom koji će zamirisati cijelu kuću

OD KLASIČNIH cimet rolica i sočnih muffina do bogate babke, donosimo pet recepata za slastice s cimetom koje morate isprobati.
6.10.2025.
I vi kupujete ona gotova variva iz supermarketa? Evo kako ostaju "svježa" tjednima

I vi kupujete ona gotova variva iz supermarketa? Evo kako ostaju "svježa" tjednima

GOTOVA hrana sve je češća u supermarketima, a ako bolje pogledate - primijetit ćete kuhanu hranu s prilično dugim rokom trajanja. Evo kakva je to hrana i kako je moguće da tako dugo traje.
6.10.2025.
Talijani se ovome zgražaju: 7 stvari koje pogrešno radimo s njihovom hranom

Talijani se ovome zgražaju: 7 stvari koje pogrešno radimo s njihovom hranom

NAUČITE kojih sedam pravila talijanske kulinarske kulture ne smijete prekršiti.
6.10.2025.
S ovim ručkovima nećete fulati: Svi ih vole, a gotovi su za čas

S ovim ručkovima nećete fulati: Svi ih vole, a gotovi su za čas

NA JEDNO mjesto okupili smo omiljene recepte koji će zadovoljiti svakoga, a gotovi su za čas i savršeni za radni tjedan.
6.10.2025.
Za ovaj minutni omlet ne treba vam ni tava ni štednjak - preporuka slavnog chefa

Za ovaj minutni omlet ne treba vam ni tava ni štednjak - preporuka slavnog chefa

SLAVNI chef otkrio je recept za omlet od tri sastojka - gotov za minutu.
6.10.2025.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti
  • Vijesti
  • Svijet
  • Hrvatska
  • Regija
  • Zagreb
  • Nesreće i kriminal
  • Znanost
  • Kalendar
  • Afere
  • Sport
  • Nogomet
  • Dinamo
  • Hajduk
  • SHNL
  • Košarka
  • Borilački sportovi
  • Ostali sportovi
  • Magazin
  • Shopping
  • Ljubimci
  • Food
  • Mame
  • Auto
  • Fit
  • Chill
  • Horoskop
  • Plus
  • Oglasi
  • Recepti
  • Lajk.hr
  • Vježbe
  • Odgovori
  • Kalendar
  • Info
  • Tečaj
  • TV program
  • Kino
  • Vrijeme
  • RSS
  • PRATITE NAS
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • TikTok
  • Pošaljite nam vijest
  • Newsletter
  • Oglašavanje
  • Zaposli se na Indexu
  • Kontakt
  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Postavke kolačića
  • © 2025 Index