Svakako se potrudite u prehranu uvesti puno više ove slasne i zdrave morske namirnice
Foto: 123rf
NEKI ljudi jedu ih na pizzi, neki ih dodaju u salate, a neki od njih naprave namaz.
Bez obzira na koji ih način vi uobičavate konzumirati inćune, ukoliko ih konzumirate redovito, posjedujete vrlo zdravu prehrambenu naviku.
Ipak, ukoliko putem konzumacije inćuna u svoj organizam unosite povećane količine soli savjetujemo da nekoliko sati prije konzumacije inćune namočite u posudu s hladnim mlijekom ili vodom te ih ostavite da odstoje nekoliko sati u hladnjaku. Navedenim postupkom smanjit ćete količinu soli prisutnu u inćunima.
NEKI ljudi jedu ih na pizzi, neki ih dodaju u salate, a neki od njih naprave namaz.
Bez obzira na koji ih način vi uobičavate konzumirati inćune, ukoliko ih konzumirate redovito, posjedujete vrlo zdravu prehrambenu naviku.
Ipak, ukoliko putem konzumacije inćuna u svoj organizam unosite povećane količine soli savjetujemo da nekoliko sati prije konzumacije inćune namočite u posudu s hladnim mlijekom ili vodom te ih ostavite da odstoje nekoliko sati u hladnjaku. Navedenim postupkom smanjit ćete količinu soli prisutnu u inćunima.
Konzumacijom 100 g inćuna unijet ćete 127 kcal, a dio tih kalorija odnosi se na 4,8 g masti od kojih je 1,4 g omega - 3 masnih kiselina.
National Heart and Lung Institute iznio je podatke kako unošenje samo 1 grama omega - 3 masnih kiselina na dan kod muškaraca može za 40 % smanjiti rizik od obolijevanja od bolesti koronarnih arterija. Kod žena omega - 3 masne kiseline snižavaju koncentraciju triglicerida u krvi, a što je izrazito značajno iz razloga što kod žena koncentracije iznad 190 mg po dl krvi povećavaju rizik od srčanog napadaja.
Ovdje treba napomenuti kako su kod muškaraca koncentracije triglicerida u krvi iznad 400 mg po dcl one koje koje povećavaju rizik od srčanog napadaja.
Prema vjerovanjima, tvari poput nukleinske kiseline koje se nalaze u inćunima, usporavaju proces starenja.
Tijelo čovjeka sastoji se od pregršt stanica čiji je prosječni vijek trajanja oko dvije godine te se stanice, prije nego što odumru, reproduciraju. U nastajanju zdravih stanica te produljenju njihovog životnog vijeka sudjeluju nukleinske kiseline.
Inćuni također sadrže i znatne količine vitamina A te kalcija, a što dodatno pospješuje njihovo djelovanje vezano uz zdravlje srca, ali ukazuje i na činjenicu kako inćuni imaju svojstvo preventivnog djelovanja kod obolijevanja od raka.
National Heart and Lung Institute iznio je podatke kako unošenje samo 1 grama omega - 3 masnih kiselina na dan kod muškaraca može za 40 % smanjiti rizik od obolijevanja od bolesti koronarnih arterija. Kod žena omega - 3 masne kiseline snižavaju koncentraciju triglicerida u krvi, a što je izrazito značajno iz razloga što kod žena koncentracije iznad 190 mg po dl krvi povećavaju rizik od srčanog napadaja.
Ovdje treba napomenuti kako su kod muškaraca koncentracije triglicerida u krvi iznad 400 mg po dcl one koje koje povećavaju rizik od srčanog napadaja.
Prema vjerovanjima, tvari poput nukleinske kiseline koje se nalaze u inćunima, usporavaju proces starenja.
Tijelo čovjeka sastoji se od pregršt stanica čiji je prosječni vijek trajanja oko dvije godine te se stanice, prije nego što odumru, reproduciraju. U nastajanju zdravih stanica te produljenju njihovog životnog vijeka sudjeluju nukleinske kiseline.
Inćuni također sadrže i znatne količine vitamina A te kalcija, a što dodatno pospješuje njihovo djelovanje vezano uz zdravlje srca, ali ukazuje i na činjenicu kako inćuni imaju svojstvo preventivnog djelovanja kod obolijevanja od raka.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati