Kuhari otkrili četiri najbolje i dvije najgore konzervirane namirnice
ŠTO GOD vi mislili o konzerviranim namirnicama, nisu svi proizvodi iz konzerve jednaki. Zato su kuhari za Insider izdvojili nekoliko najboljih i najgorih namirnica koje se mogu kupiti u limenkama.
Kukuruz iz konzerve može vam uštedjeti puno vremena tijekom kuhanja
Kukuruz iz konzerve može vam uštedjeti puno pripremnog vremena, prema riječima kuhara Barryja Tonkinsona, voditelja kulinarskog istraživanja i razvoja na Institutu za kulinarsko obrazovanje.
"Koliko god uživao pripremati i kuhati kukuruz, ponekad želim dodati dašak slatkoće i boje jelu bez dugotrajne pripreme", rekao je za Insider.
Osim toga, konzervirani kukuruz zadržava visoku razinu antioksidansa i mnogo je jeftiniji od svježeg, dodao je Tonkinson.
Konzervirani grah zaista je odlična stvar
Mnogi ljudi ne vole namakati i kuhati grah pa je za njih konzervirani grah najbolja opcija, smatra chefica Amy Riolo.
Šefica kuhinje Stacie Simonson iz Omaha Steaksa dodala je da je grah u konzervi krcat proteinima i vlaknima.
Ne ustručavajte se koristiti "konzervirane arome"
Inćuni, kapari, artičoke, zeleni čili, masline i ukiseljene papričice mogli bi se uključiti u kategoriju "aroma u konzervi". Ovakvi sastojci izvrstan su dodatak bilo kojem jelu jer pružaju tonu okusa uz samo malu količinu.
Konzervirane rajčice izvrsno je imati pri ruci za umake i variva
Bez obzira na to jesu li zdrobljene, cijele, u kockicama ili u obliku paste, konzervirane rajčice izvrsna su alternativa kad svježa rajčica nije opcija.
Zeleno povrće gubi okus i neke hranjive sastojke u procesu konzerviranja
Iako to ne mora uvijek biti opcija, bolje je odabrati zaleđeno ili svježe povrće.
"Zeleno povrće, poput šparoga i mahuna, ili čak graška, nije pogodno za konzerviranje i gubi veliku količinu hranjivih sastojaka i okusa tijekom postupka termičkog konzerviranja. Držite se svježeg ili koristite zaleđeno", savjetuje Tonkinson.
Konzervirano voće obično je pretjerano zaslađeno i nema hranjivih sastojaka
Voće u konzervi može izgledati ukusno, ali Tonkinson je istaknula da bi ga bilo dobro preskočiti kad god je to moguće. Konzervirano voće uglavnom se čuva u zaslađenim sirupima i tako gubi hranjive sastojke.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati