Koliko puta možemo podgrijati iste ostatke hrane?
IMATE ostatke hrane i možda vam se ne da odvajati dio pa podgrijete cijelu posudu hrane. Ne pojedete sve i što sada? Možete li ostatak podgrijavati ponovo sutradan?
"Budući da se kvaliteta smanjuje svaki put kad se hrana podgrije, najbolje je podgrijati samo potrebnu količinu", navode USDA reference.
Iako se kvaliteta hrane može smanjiti višestrukim podgrijavanjem, vjerojatno je potrebno to učiniti više od dva puta da bi se to i primijetilo.
Je li sigurno podgrijati ostatke više puta?
BBC-jev časopis Good Food ne savjetuje da podgrijavate ostatke hrane više puta jer to može povećati rizik od trovanja hranom. Kada se hrana hladi presporo ili nije temeljito zagrijana, u njoj se mogu razmnožiti štetne bakterije.
Prehrambene smjernice kažu da se hrana ne smije držati na temperaturi iznad 4 stupnja Celzijeva duže od dva sata. Unutar tog vremena je treba ohladiti, a onda spremiti u hladnjak ili zamrzivač.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati