Pavlova kojoj nećete moći odoljeti!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
POZNATA pavlova zahtijeva pažljivu pripremu. Kako bi bjelanjci dostigni maksimalan volumen potrebno je dobro očistiti i temeljito osušiti posudu i mutilicu. Bjelanjci trebaju biti sobne temperature, a šećer koristite onaj u prahu kako bi se brže otopio. Kada su bjelanjci potpuno čvrsti počnite dodavati šećer. Pavlova se tradicionalno poslužuje uz šlag i raznoliko voće upravo zato što je meringa, odnosno „biskvit“ od bjelanjaka vrlo sladak pa odlično pristaje uz kiselije voće. Šlag i voće stavljajte na meringu neposredno prije posluživanja kako ne bi omekšala.
Sastojci:
120 g bjelanjaka (otprilike 4 bjelanjka ako su jaja velika)
200 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica alkoholnog octa
½ žlice kukuruznog škroba
Za preljev:
250 ml slatkog vrhnja
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2 žlice šećera
Svježe voće po izboru (šumskom voće ,kivi, ananas, breskve)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na masnom papiru nacrtajte krug promjera 20 cm. Okrenite papir kako bi bio čist na strani na koju stavljate meringu.
Tucite bjelanjke na srednjoj brzini. Kada su čvrsti započnite s dodavanjem šećera.
Tucite dok se šećer u potpunosti ne otopi, provjerite tako da protrljate smjesu među prstima, ako osjećate šećer, tucite još neko vrijeme.
Na kraju dodajte vaniliju, ocat i kukuruzni škrob i umiješajte lagano plastičnom špatulom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Raširite smjesu unutar nacrtanog kruga na papiru.
Pecite 60 do 70 minuta dok meringa nije suha izvana.
Isključite pećnicu i ostavite vrata lagano odškrinuta kako bi se pavlova postepeno hladila.
Neposredno prije posluživanja dodajte šlag i voće!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati