Čokoladni keksići punjeni kremom od kikirikija i čokolade
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
PRIPREMA ovih ukusnih keksića nije zahtjevna, a u frižideru mogu stajati i više od tjedan dana, pa ćete tako uvijek imati nešto slatko pri ruci.
Sastojci:
Keksići
1 i 2/3 šalica glatkog brašna
5 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
1/2 šalice maslaca ili margarina
1 šalica šećera (po mogućnosti smeđeg)
2 jaja
3/4 šećera u prahu
5 žlica maslaca od kikirikija
Krema
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2 žlice maslaca od kikirikija
2 žlice maslaca
100 grama gorke čokolade
5 žlica šećera u prahu
3 žlice mlijeka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Miksajte maslac dok ne postane pahuljast i potom dodajte jaja. Kada ste dobili jednoliku smjesu počnite s dodavanjem suhih sastojaka i ručno umijesite gustu smjesu.
Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
Potom tijesto podijelite na 30 dijelova, svaki oblikujte u kuglicu i lagano spljoštite na plehu za pečenje.
Prstom u sredini napravite jamicu kada bi imali gdje staviti punjenje kada keksići budu pečeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Peći 11-12 minuta na masnom papiru, a potom ostaviti kekse da se ohlade prije punjenja.
Za to vrijeme pripremite punjenje.
Tamnu čokoladu rastopite i dodajte smjesi maslaca i šećera koju ste prethodno miksali.
Mlijeko dodajte na kraju, ovisno o gustoći maslaca možda vam neće biti potrebne 3 žlice mlijeka.
Smjesu prebacite u vrećicu za ukrašavanje i kada se krema i keksići ohlade, ukrasite ih i uživajte.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati