Ostalo vam je još godišnjeg, ali ne znate na što biste ga potrošili? Imamo prijedloge
Sadržaj nastao u suradnji s: Mastercard Hrvatska
Ako ste ikad na putovanje išli s više od tri osobe, sigurno znate da svatko od nas ima drugačiju definiciju odmora. Dok neki traže neprestanu stimulaciju i zabavu, drugima je esencija ljetovanja ručnik na plaži.
Treća je skupina negdje između: to su uglavnom oni kojima nije problem popeti se na brdo u podne ako znaju da će nakon toga biti nagrađeni dobrom spizom. Kažu "sto ljudi, sto ćudi", s čime se u kontekstu putovanja nije moguće ne složiti, no ipak vrijedi dodati da je svima zajedničko to što traže iskustvo koje će pamtiti do kraja života.
U slučaju da vam je ostalo još godišnjeg ili samo tražite ideju za jedan od nadolazećih produženih vikenda (kolovoz je mjesec kao stvoren za spajanje), ali niste sigurni kamo biste otputovali ni što biste točno radili, imamo nekoliko zanimljivih prijedloga za vas. Istražili smo bogatu sezonsku ponudu i kategorizirali je tako da u njoj svatko, ovisno o željama i afinitetima, pronađe nešto za sebe.
Jedinstveno iskustvo fine dininga za dvoje
Počet ćemo s foodiejima, tj. onima koji svoj život i putovanja redovito planiraju oko hrane. Prepoznat ćete ih po tome što "zbog najbolje janjetine" na more putuju starom cestom preko Velebita, a na druženjima ne prestaju pričati o svim pizzama koje su pojeli u Napulju. Srećom, Hrvatska je zemlja poznata po sočnim delicijama, kruhu koji se topi u ustima, maslinovom ulju i kozjim sirevima, zbog čega se iza gotovo svakog ugla moguće dobro najesti.
Pogotovo ako ste u Istri. Restoran Badi u Umagu nudi opciju večere za dvoje od čak sedam sljedova, u koju su uključeni još i aperitiv, vino te poklon. A da bi to uistinu bila večer za pamćenje, pobrinut će se chef Ivan Badurina, koji će pred vama dovršiti neka od jela. Restoran Badi poznat je po specijalitetima od sirove ribe, školjki i škampa, a od 2017. član je prestižne udruge Jeunes Restaurateurs (JRE).
Ljubitelji gastronomije sigurno su već čuli i za chefa Dina Šeparovića i njegovu Konobu Kala u Supetru na Braču, koja je prošle godine (2023.) dobila prestižnu Michelinovu preporuku i postala član JRE obitelji. Šeparović gostima nudi opciju večere za dvoje od pet sljedova koji se ne mogu pronaći na uobičajenom jelovniku. Iskustvo će na višu razinu podići i vina, pomno odabrana tako da pristaju svakom zalogaju, a ni s ove večere nećete otići praznih ruku - svi koji se odluče za ovaj intimni objed dobit će i poklon od kuhara u znak njegove zahvalnosti.
Hedonističko iskustvo uživanja u Mediteranu
One koji zaziru od aktivnog odmora i žele se u potpunosti prepustiti masažama i koktelima sigurno će razveseliti opcija odsjedanja u elegantnoj dvokrevetnoj sobi s pogledom na more u povijesnom Amadria Park Hotelu Ivan u Šibeniku. U ponudu su uključeni i švedski stol za doručak, gourmet obrok u Dalmatinskom etno selu, kao i iscjeljujući pogled na more s francuskog balkona hotelske sobe. Provedite dva dana opuštajući se na ležaljci na plaži s dragom osobom i čašom šampanjca u ruci.
A ako sanjate o neograničenom pristupu bazenu i jacuzziju, kao i o opuštajućoj masaži, ponuda Amadria Park Hotela Milenij u Opatiji možda je ipak bolja opcija za vas. I ondje ćete s dragom osobom odsjesti u deluxe sobi s pogledom na more, gdje će vas dočekati pjenušac, a svoj dvodnevni boravak zaključit ćete večerom od četiri slijeda u hotelskom restoranu Argonauti. Zamislite, čitav vikend a da uopće ne morate paliti štednjak. Zvuči dobro, zar ne?
Kontinentalna Hrvatska jednako mami posjetitelje
Sva su dosad spomenuta iskustva vezana uz boravak na hrvatskoj obali, no i kontinentalne lokacije imaju svoj šarm tijekom ljeta. Zagreb je ljeti posebno privlačan onima koji vole šetati ispražnjenim ulicama grada te uživati u arhitekturi i brojnim zagrebačkim parkovima i muzejima. Jedno od najpoznatijih šetališta je Dubravkin put, koji spaja Ilicu i Cmrok te na čijem se samom početku smjestio poznati istoimeni restoran.
Restoran Dubravkin put na istoj lokaciji postoji još od 19. stoljeća, a u ponudi trenutno ima degustacijski meni od šest sljedova s potpisom cijenjenog chefa Tibora Valinčića. Pogled na park-šumu Tuškanac upotpunit će gurmansko iskustvo fine dininga, kao i šampanjac te pomno odabrana vina i sirevi, također uključeni u ponudu. I ovo i sva prethodno istaknuta iskustva mogu se pronaći na digitalnoj platformi priceless.com, koja korisnicima Mastercard kartica diljem svijeta nudi pažljivo osmišljene ponude i nezaboravna iskustva za pamćenje. Riječ je o svojevrsnom one-stop shopu u kojem korisnici mogu birati između ekskluzivnih ponuda, i to u skladu s vlastitim interesima i mogućnostima.
Zagreb je najljepši ljeti, kažu
Popust od čak 25 posto korisnici Mastercard kartica tako mogu ostvariti i na boravak u hotelu Zonar Zagreb na zagrebačkoj Trešnjevci. To je odlična prilika i za sve one koji Zagreb namjeravaju posjetiti turistički, kao i za lokalce koji si žele priuštiti nezaboravno iskustvo i odmoriti se pored bazena na krovu, uz margaritu iz Cherry pop bara i panoramski pogled na grad. Za ljubitelje aktivnog odmora hotel Zonar Zagreb nudi i niz sportskih sadržaja, od kojih valja istaknuti fitness studio Cheeky Buns, kao i blizinu Doma sportova.
S obzirom na to da je smješten u širem centru, na vrlo dobro prometno povezanoj lokaciji, svi posjetitelji hotela Zonar Zagreb vrlo se lako mogu upustiti u avanturu istraživanja ulica i gradskih kvartova. Predahnuti mogu u nekom od brojnih zagrebačkih ljetnih vrtova, od kojih posebno ističemo RougeMarin Park. Korisnike Mastercard kartica iznenadit će vijest da ondje odsad mogu ostvariti dodatnih 20 posto popusta na inovativne pakete "The Bucket List" prilikom plaćanja karticom. Riječ je o šarenim bucketima koji sadrže različite kombinacije pića, s ciljem zadovoljenja baš svačijeg ukusa.
Sve ostale ponude i pogodnosti za korisnike Mastercard kartica dostupne su na službenim stranicama platforme priceless.com.
Sponzorirani sadržaj donose Index i Mastercard Hrvatska u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
bi Vas mogao zanimati
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti