Pršutari traže način na koji će napraviti još bolji pršut

Foto: FAH
NA SKUPU Dani hrvatskog pršuta, koji će se 17. i 18. travnja održati u splitskom hotelu Le Meridien Lav, stručnjaci za pršutarstvo, sami proizvođači, kao i ugostitelji, trgovci, proizvođači sirovine i opreme raspravljat će o unaprjeđenju proizvodnje pršuta u Hrvatskoj, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare Klastera hrvatskog pršuta, koji je organizator manifestacije. Klaster je osnovan uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore i drugih mjerodavnih institucija.
Pršut je dio hrvatske gastronomske baštine, a u skladu sa specifičnostima proizvodnje, kulturnim i povijesnim nasljeđem proizvode se četiri vrste pršuta: istarski, krčki, drniški i dalmatinski.
Dani hrvatskog pršuta manifestacija je izložbenog tipa koja će okupiti ključne subjekte prehrambene industrije i ponuditi odgovore na mnoga pitanja u sektoru pršutarske proizvodnje. Skup je i ocjenjivačkog karaktera, pa će se odabrati najbolji pršut u dvije kategorije.
Održat će se radionice i okrugli stolovi namijenjeni educiranju proizvođača, potrošača, ugostitelja, trgovaca o proizvodnji, deklariranju, certifikaciji, financiranju iz Europskih fondova i slično.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati