Vlasnik La Turke otvorio je kebabdžinicu. Ljudi čekaju u redu i prije otvaranja
POČETKOM ljeta na jarunskoj je tržnici otvorena nova kebabdžinica, Lezzet kebab, vlasnika poznatog lanca baklavdžinica La Turka. Odmah smo otišli isprobati kebab i za sada imamo samo riječi hvale.
Lezzet u ponudi ima tri vrste kebaba, klasični, s piletinom i sa steakom. Iako smo se ovaj put odlučili za klasični kebab u dvije varijante, u lepinji i tortilji, voditelj poslovnice nagovarao nas je da probamo onaj sa steakom na koji su posebno ponosni. Radi se o junećim šniclama koje su polagane na štap.
"Meso je hrvatsko, a tortilje radimo sami"
Ljubazno osoblje objasnilo nam je da meso za kebab rade sami, odnosno da ne kupuju meso koje je već nabijeno na štap, već ga sami mariniraju i nabadaju. "Meso je iz Hrvatske, a tortilje radimo sami. Lepinje za sada kupujemo iz jedne pekarne, ali uskoro bi nam trebao doći pekar iz Turske koji će nam peći posebne lepinje", objašnjava nam voditelj lokala, Jean Murat.
"Ljudi nam kažu da su sada prvi puta u hrvatskoj probali steak kebab, a da su prije to viđali samo u Austriji ili Švicarskoj. I sviđa im se. Sve nam se podjednako naručuje", kaže i dodaje da su jedini koji sve rade u izlogu. "Na to smo isto ponosni, nemamo što skrivati. Svi mogu vidjeti kako radimo", kaže Murat.
Objasnio nam je i da uskoro planiraju otvoriti lanac ovih kebabdžinica po Zagrebu. Iako je već u planu nova lokacija i uskoro će biti otvorenje, za sada nisu htjeli otkriti gdje će novi Lezzet biti. "Neka to bude iznenađenje", smije se Murat.
Meso odlično začinjeno, sendvič kompaktan
Klasični veliki kebab košta 5.90 eura, a Indexovi kušači zaključili su da vrijedi svakog centa. Prvo što smo primijetili kod ovog kebaba je punoća okusa koju daje odlično začinjeni umak i ravnomjernost sastojaka unutar lepinje. Sve je lijepo raspoređeno tako da se svi sastojci osjete u svakom grizu te je dosta kompaktan i ništa iz njega ne ispada.
Meso je izvrsno začinjeno, a umak je gušće strukture zbog čega ostaje ravnomjerno raspoređen po cijelom kebabu. Lepinja je mekana iznutra, a hrskava izvana. U kebabu je jako puno mesa, a bogat je i ostalim sastojcima, tako da smo jedva pojeli pola. S obzirom na količinu mesa, zaključujemo da bi nam jedan kebab bio dostatan za ručak i večeru, a drugi ćemo se put vjerojatno odlučiti za manju varijantu.
Pileći i steak kebab nešto su skuplji, pa ćete tako za veliki pileći morati izdvojiti 6.50 eura, a za veliki steak u lepinji 6.90. Varijante s tortiljom su skuplje za 20 centi, a ako se ne možete odlučiti, u ponudi su i miksevi. Osim kebaba, ovdje možete naručiti i kebab box s pomfritom.
Imaju display za naručivanje pa ne morate komunicirati s osobljem
Najveća posebnost Lezzeta je što imaju display na kojem možete naručiti. Na njemu možete odabrati bilo koju kebab opciju i dodatke, platiti, a na kraju dobijete broj. Zatim pratite svoj broj na ekranu i kada se pojavi, preuzimate narudžbu.
A mnogi kebab iz Lezzeta jedu i za doručak, u što smo se uvjerili čim smo stigli. Lezzet se otvara u 10 sati, a već su u 9:50 ispred čekale četiri osobe. Pitali smo voditelja je li to uobičajeno, a on nam je rekao da je. "Svaki dan ima puno posla, često imamo gužve. Nekada se mora malo pričekati ispred, najviše što se ponekad čeka je nekih 25 minuta", objašnjava voditelj.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati