U Vrbovcu počinje festival tradicionalne hrane Kaj su jeli naši stari
FESTIVAL tradicionalne hrane Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu otvorit će u petak potpredsjednica Hrvatskoga sabora Sabina Glasovac, a ove će se godine ta manifestacija održati 43. put.
"Kako bismo sačuvali tradiciju i povijest, ovih velikih 43 godine obilježiti ćemo hranom spremljenom po tradicionalnim receptima na više od 20 punktova, a kao i svake godine očekuje nas ocjenjivanje najbolje spremljenih jela vrijednih žena vrbovečkih udruga te kulinarske radionice", priopćili su iz Turističke zajednice Vrbovca.
Glavne namirnice ovogodišnjeg izdanja festivala su špek i kobase, a kraljica Festivala je tradicijski specijalitet - vrbovečka pera. Festival će tijekom tri dana posjetiteljima ponuditi kulturni i zabavno- glazbeni program. Za kulturne sadržaje osigurano je pet pozornica, a među glazbenicima su Vojko V i Grše koji će nastupati petak, u subotu gost je Petar Grašo, a nedjelju Željko Bebek.
Bit će tu i brojne predstave i izložbe, dok će se za ponudu jela i pića pobrinut će se vrbovečki ugostitelji.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati