Najbolja protuupalna namirnica koju možete dodati u sendvič. Mnogi je vole jesti
SENDVIČI se mogu konzumirati u različitim kombinacijama, a gotovo ne postoji namirnica koju ne možete dodati ili isprobati u mnogima omiljenom brzom obroku. Međutim, dodavanje jedne namirnice koju mnogi vole jesti za doručak može pomoći s pojačanim protuupalnim djelovanjem.
Kako prenosi Eating Well, najbolja protuupalna namirnica koju možete dodati u sendviče jest avokado. Bilo da ga volite zgnječenog s malo soka od limete ili narezanog na duge kriške, avokado može dodati ukusan, kremasti i orašasti element sendviču. Kremastost avokada može zamijeniti umake poput majoneze i pružiti ukusnu maslačnu, masnu teksturu koja savršeno povezuje kombinaciju svježeg povrća i sira.
Ako još uvijek niste sigurni zašto biste trebali pokušati dodati avokado u sendvič, možda će vas nutrijenti koje sadrži potaknuti da promijenite mišljenje. Avokado je, uz tamno lisnato zeleno povrće, orašaste plodove i masnu ribu, jedna od najboljih namirnica za borbu protiv upale.
Pola avokada sadrži pet grama vlakana, važnog nutrijenta koji poboljšava zdravlje crijevne mikrobiote i pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine. Također, avokado je bogat antioksidansima te može pomoći u zaštiti od oksidativnog stresa kako bi se smanjile upale. Osim toga, avokado sadrži zdrave mononezasićene masti, kalij i magnezij, nutrijente koji promiču zdrav krvni tlak i razinu kolesterola, prenosi Eating Well.
Kako odabrati savršeni avokado?
Kako biste odabrali najbolji avokado, trebate pripaziti na nekoliko detalja. Kora bi trebala biti tamno zelena ili crna, bez mrlja, lagano mekana na dodir, a trebala bi biti zelena ako uklonite peteljku. Ovo su svi sigurni znakovi savršeno zrelog i ukusnog avokada.
Isto tako, važno je znati kako pravilno spremiti avokado nakon rezanja. Ostatak avokada potrebno je čuvati u kori s košticom kako bi se smanjila izloženost kisiku. Potom narezanu stranu treba omotati plastičnom folijom i spremiti u hladnjak. Ako imate narezane kriške avokada, također ih spremite u hladnjak do idućeg konzumiranja, ali najbolje je avokado pojesti unutar nekoliko dana, prenosi Eating Well.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati