Evo zašto je tijekom ljeta važno jesti zeleno lisnato povrće
LJETI nam je vruće i tražimo način da se rashladimo i prilagodimo vremenu. Osvježenje možemo pronaći i u hrani, koja nam pomaže da prilagodimo tijelo visokim temperaturama.
Zeleno lisnato povrće odličan je izvor hranjivih tvari, poput kalcija, magnezija, kalija, vitamina C i K, vlakana i željeza. Zbog toga se preporučuje da ga unosimo svakim obrokom.
Ako nemate ideju koje zeleno lisnato povrće odabrati, nastavite čitati.
Špinat: Bogat je kalijem i željezom, a sadrži i vitamin C.
Iceberg salata: Ističe se visokim sadržajem vode i vrlo je osvježavajuće i zdravo jelo.
Tikvice: Jedna su od glavnih ljetnih namirnica, bogate kalcijem, kalijem i fosforom.
Blitva: Ovo povrće ima malo kalorija, a puno vode, vlakana, vitamina i minerala.
Rukola: Jedna od glavnih salata za pripremu u ljetnim mjesecima sadrži antioksidanse, magnezij i kalcij.
Kelj: Ovo povrće ima visoku razinu vitamina A, C i K, a bogato je i željezom, fosforom i kalcijem.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati