Mrkve s kuminom - idealan prilog svakom dijetalnom jelu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
ZABORAVI na rezanje i kuhanje mrkvi, od sada će ovo biti jedini recept za mrkve koji trebaš.
Cijele mrkve potrebno je posuti začinima, a zatim ih zapeći u pećnici. Ovo ukusno jelo odličan je prilog lososu ili svinjetini za ručak ili večeru. Ostatke možeš poslužiti sljedeći dan za doručak - dovoljno je prekriti ih prženim jajem i priložiti tost; i ručak - mrkve nareži na manje komade i dodaj u salatu.
Ovakav obrok nema puno kalorija, a vrlo je ukusan i zasitan. Ako ne voliš kumin, možeš ga zamijeniti ružmarinom ili nekim drugim začinom.
Sastojci:
- 2 svežnja mrkvi, oguli ih i odreži im kraj
- 1 crveni luk, oguljen i narezan
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žlica kumina
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica crnog papra
- 3 žlice nasjeckane svježe mente
- naribana korica jednog limuna
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upute:
1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Mrkve i luk stavi u srednje veliku posudu za pečenje.
2. U maloj zdjeli dobro izmiješaj maslinovo ulje, ocat, kumin, sol i papar. Smjesu prelij preko mrkvi i luka, te lagano protresi zdjelu kako bi se sve dobro prekrilo.
3. Peci dok mrkve i luk 30 do 35 minuta. Znat ćeš da je jelo gotovo kad krajevi mrkve i luka ne postanu lagano smeđi, a unutrašnjost mekana. Ukrasi mentom i limunom, te posluži dok je toplo.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati