Evo koji je kruh najzdraviji, a neće vas stajati bogatstvo
HRVATI jedu najviše kruha i ostalih pekarskih proizvoda u Europskoj uniji, čak 62 kilograma po osobi godišnje. Ako volite kruh, bilo bi dobro odabrati onaj koji je zdrav. Postoje vrste kruha koje blagotvorno djeluju na probavni sustav, smanjuju nadutost i želučane tegobe.
Analiza pet vrsta kruha pokazala je da je onaj od cjelovitih žitarica, konkretno od proklijale pšenice, najbolji i najzdraviji izbor.
Proklijali kruh je vrsta kruha napravljena od samljevenih cjelovitih zrna pšenice koja su ostavljena u vlažnom okruženju da klijaju - dok ne niknu. Ovaj proces podiže hranjivost kruha od cjelovitih žitarica na viši stupanj, budući da klijanje zrna povećava sposobnost tijela da apsorbira hranjive tvari.
To znači da proklijala pšenica ima nešto više vitamina i minerala od drugih vrsta kruha od cjelovitog zrna pšenice. Kruh od proklijale pšenice također se može opisati kao kruh od cjelovitog zrna, kao i svaki kruh napravljen od žitarica poput ječma, zobi, pira i pšenice.
Proklijali kruh je poznatiji pod nazivom Ezekielov kruh za koji smo recept objavili ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati