Vaši klinci obožavaju Ferrerro? Donosimo vam recept za najbolju Ferrerro tortu ikada
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123RF
NE postoji osoba na svijetu koja ne voli ove čokoladne kuglice s lješnjakom.
Zbog toga smo vam odlučili otkriti kako pripremiti jednu od najukusnijih torti na svijetu. Istina, morat ćete se pomučiti oko nje, ali obećavamo vam da će svi koji je budu probali reći da nikada bolju nisu ni probali.
Za njenu pripremu bit će vam potrebno:
Kora:
3 x 6 jaja
3 x 6 žlice šećera
3 x 1 vanilin šećer
3 x 60 grama čokolade
3 x 3 žlice mljevenog keksa (preporučujemo napolitanke s lješnjakom)
3 x 6 žlica brašna
3 x 1 prašak za pecivo
3 x 4 žlice mljevenih lješnjaka
3 x 3 žlice sjeckanih badema
3 x 1/3 masla
1 dl mlijeka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krema:
1/2 l slatkog vrhnja
400 g Nutelle
500 g mascarpone sira
6 žlica mljevenih lješnjaka
6 žlica mljevenih napolitanki
6 žlica mljevenih oraha
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3 žlice sjeckanih badema
Priprema:
1. Umutiti bjelanjak u čvrst snijeg, potom otopiti čokoladu i maslac na pari.
2. U drugoj posudi umutiti žumanjak sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati keks, brašno, prašak za pecivo, lješnjake i bademe, zatim maslac i čokoladu i na kraju snijeg od bjelanjaka.
3. U kalup stavite papir za pečenje, pospite ga žlicom mljevenih lješnjaka, keksa i badema. Potom dodati smjesu i pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva. Postupak ponovite još tri puta jer su potrebne tri kore.
4. Nakon što se ispeku, svaku koru poprskajte čokoladnim mlijekom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema kreme:
1. Umutite slatko vrhnje.
2. U vrhnje umiksajte mascarpone sir i Nutellu, zatim dodajte lješnjake, keks, bademe i orahe.
Završni postupak:
Kore premažite pripremljenom kremom i tortu ukrasite po želji.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati