"Zviždači" uspjeli riješiti pitanje ravnatelja Muzičke škole Josip Hatze u Splitu

NAKON deset mjeseci borbe oko preuzimanja mjesta ravnateljice u Muzičkoj školi Josip Hatze u Splitu, profesorica Vesna Alebić, napokon je tu dužnost i preuzela, a u svemu joj je uvelike pomogla i udruga Zviždač.

Alebić je većinom glasova školskog odbora na natječaju za ravnatelja škole, izabrana na spomenutu dužnost, no nakon 30. lipnja, kad je istekao mandat prethodnom ravnatelju, ona je bila spriječena preuzeti tu dužnost. U tome su je sprječavali lokalni inspektor Ivan Ivanda, koji je krivo tumačio zakone i poništivši spomenuti natječaj, a njemu se pridružio i splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, koji je odbio Alebić imenovati ravnateljicom škole, navodi u priopćenju udruga Zviždač.

Ipak, reakcijama u medijima, spriječilo se lokalne moćnike da čitav slučaj stave "pod tepih" te je do preuzimanja dužnosti ipak došlo. Uz pomoć predsjednice udruge Zviždač, Vesne Balenović, susreli su se državni tajnik za srednjoškolsko obrazovanje Želimir Janjić te predstavnika županije splitsko-dalmatinske, nakon čega je nerješiv problem, riješen po kratkom postupku te je Alebić preuzela dužnost ravnateljice škole.

Osim čestitki od "Zviždača", ravnateljici Alebić preuzimanje dužnosti čestitao je i ministar Dragan Primorac, poželjevši joj uspješan rad. Primorac je u Splitu bio u posjetu OŠ Gripe, gdje je pustio u rad pokretne platforme za djecu s posebnim potrebama.

B.V.
Foto: Udruga Zviždač

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.