Zuckerberg se napokon i službeno usprotivio SOPA-i i PIPA-i

DOK se prosvjedne note protiv najavljenih zakona o internet cenzuri, odnosno piratstvu i zaštiti intelektualnog vlasništva poznatih kao SOPA i PIPA, gomilaju iz minute u minutu, napokon se po ovom pitanju službeno odlučio oglasiti i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

"Internet je najmoćnije oruđe koje imamo na raspolaganju za stvaranje otvorenijeg i povezanijeg svijeta. Ne smijemo dopustiti da slabo promišljeni zakoni stanu na put razvoju interneta. Facebook se protivi SOPA-i i PIPA-i, te će se nastaviti protiviti svakom zakoni koji će štetiti internetu", napisao je na svom profilu Mark Zuckerberg.

"Današnji svijet treba političke lidere koji su za internet. S mnogima od njih smo zadnjih mjeseci surađivali kako bi pronašli bolje alternative za aktualne prijedloge zakona. Pozivam vas da saznate više o ovoj temi i da od svojih kongresnika zatražite da podrže internet", dodao je.

Da mu je uistinu stalo da njegova poruka stigne do što većeg broja ljudi, Zuckerberg je pokazao time što je link na svoj Facebook post objavio i na svom Twitter profilu, kojeg je zadnji put upotrijebio u ožujku 2009. godine, prenosi PC Mag.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.