Zoltan Kabok napustio HRT, prelazi na RTL

Foto: RTL

DUGOGODIŠNJI novinar HRT-a Zoltan Kabok napušta javnu televiziju i seli se na RTL. Kabok je na HRT-u od 1993. godine.

''Malo tko s 50 godina života, od toga 30 godina u novinarstvu, dobiva priliku za novim početkom. Sve smo dogovorili doslovno u pet minuta. Kliknuli na prvu. Svidio mi se RTL-ov ozbiljan news projekt, kao i ambiciozna urednica Željka Marijanović. Dodatan jezičac na vagi u donošenju ove poslovne odluke bio je niz kolega novinara i snimatelja koje poznajem i za koje znam da svoj posao rade punim plućima i s puno entuzijazma'', Kabokove riječi iskoristio je RTL u objavi koju je poslao medijima.

Kabok je možda najpoznatiji po izvještavanju iz ratnih uvjeta. Izvještavao je iz Domovinskog rata, ali i iz Iraka za vrijeme Pustinjske oluje.

''Ratno novinarstvo je za mene vrhunac zanata. Sukus svega što ste prošli u karijeri, ali i nešto što čovjeka užasno troši. No kao i sve u ovom poslu, svaki novi teren je novo dokazivanje. Svaki novi radni zadatak nova i drugačija obveza prema gledateljima. Njih ne možete prevariti i oni su jedino mjerilo. Posebno sam ponosan na niz dokumentarnih filmova koje sam snimio u Ukrajini, Iraku, Afganistanu. Duže forme o životu napaćenih ljudi u zemljama prožetim ratnim sukobima'', kaže Kabok.

Zoltan se ekipi RTL-a priključio 1. svibnja, a pokrivat će najvažnije unutarnje i vanjskopolitičke
događaje, s posebnim naglaskom na europski jugoistok i zemlje okruženja te se veseli novim izazovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.