Zelena stranka uzbunila EU zbog legalizacije 150 tisuća bespravnih objekata u Hrvatskoj

ZELENA stranka je obavijestila parlamentarnu grupaciju Zelenih stranaka u Europskom parlamentu o legalizaciji 150 tisuća bespravno sagrađenih objekata kojega namjerava provesti Vlada Jadranke Kosor.

Europski Zeleni (EFA) su četvrta po snazi grupacija u Europskom parlamentu te broji 55 parlamentaraca. Oni će o ovim namjerama Vlade postaviti pitanje Europskoj komisiji u Europskom parlamentu. Direktno će kontaktirati i člana Europske komisije zaduženog za proširenje Štefana Fullea te ga upoznati s Vladinim namjerama.

Kupovanje glasova na uštrb zaštite okoliša


"Zelena stranka pozdravlja najavljena djelovanja grupacije Greens/EFA jer osuđujemo brzoplet i aljkav pokušaj Vlade da kupi glasove birača na uštrb zaštite okoliša i da pri tome uprihoduje ono što pripada lokalnim zajednicama", stoji u dopisu koji je poslao predsjednik Zelene Stranke Aljoša Babić.

"Tragikomično je da sa Vlada koja se zaklinje na europske vrijednosti istodobno služi balkanskim trikovima kao što je slučaj najavljene legalizacije", dodaje Babić te zaključuje da je tužno što Vlada u ovom potezu ima podršku SDP-a koji se u tome ne želi zamjeriti biračima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.