Zbog uhićenja Joce Amsterdama srpska mafija prijeti Borisu Tadiću

PRIJETNJE upućene državnom vrhu Srbije počele su nakon što je policija u Miloševićevoj vili na beogradskom Dedinju 17. travnja uhitila Sretena Jocića poznatijeg pod nadimkom Joca Amsterdam. Osim predsjedniku Srbije, prijeti se i ljudima na najvišim funkcijama u sigurnosnom aparatu Srbije jer su naredili uhićenje mafijaškog šefa.

Jocića se optužuje za organiziranje atentata na vlasnika Nacionala Ivu Pukanića te da je za tu akciju profesionalnom ubojici Željku Milovanoviću platio milijun i pol eura, piše Blic. "Izravne prijetnje su posredno stigle iz kruga najbližih Jocićevih suradnika u Beogradu", rekao je za taj beogradski list izvor iz vrha MUP-a Srbije koji je dodao kako se radi o ozbiljnim prijetnjama koje su došle na adrese nekih najviših dužnosnika u Srbiji.

> Mesić u Sofiji upozorio srpskog predsjednika Tadića na atentat?

Nije naveo imena ljudi kojima se prijetilo, ali tvrdi da su to oni koji su donijeli odluku o Jocićevu uhićenju. Smatra da su tu opasnu odluku, zbog toga što je Jocić na čelu jedne od najjačih srpskih kriminalnih organizacija, donijele osobe iz najvišeg državnog vrha koje su imale saznanja o Jocinoj umiješanosti u atentat na Pukanića. 

Podsjetimo, vlasnik Nacionala Ivo Pukanić ubijen je podmetanjem automobilske bombe pod njegov automobil 23. listopada 2008. godine u Zagrebu. Kao glavni organizator i naručitelj tog napada označen je poznati srpski mafijaški vođa Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.