Zbog nepodobne izjave HSS suspendirao Marijanu Petir

ZBOG JAVNOG iznošenja stava da se HSS nije trebao odreći resora poljoprivrede u Kosoričinoj vladi, predsjedništvo HSS-a suspendiralo je potpredsjednicu stranke i predsjednicu zastupničkog kluba Marijanu Petir, piše Novi list. 

Petir napala Pankretića?

Kako novinari riječkog lista neslužbeno doznaju, za tu je odluku glasala većina u predsjedništvu, a jedan od razloga za tu odluku bio je i intervju koji je Petir prošli tjedan dala Novom listu.

"Pitanja su bila korektna, ali ih je ona iskoristila za to da bezrazložno napadne ministra Pankretića", rekao je jedan od članova predsjedništva stranke koji su glasovali za tu odluku. 


Presudan štrajk traktorista

Ona je zajedno s još četiri člana predsjedništva stranke, ministrom turizma Damirom Bajsom, bjelovarskim županom Miroslavom Čačijom, zastupnikom Stankom Grčićem, te regionalnim šefom HSS-a za Slavoniju Davorom Vlaovićem bila protiv toga da HSS ustupi HDZ-u resor poljoprivrede. 

Druga je strana govorila pak da je to najbolji odgovor na nekorektan potez HDZ-a otprije nekoliko tjedana kada su tadašnji potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Damir Polančec mimo ministra Pankretića obećali dodatni novac seljacima koji su traktorima došli pred ministarstvo poljoprivrede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.