Zbog Bidena otkazana nastava

Foto: Google maps

AMERIČKI potpredsjednik Joe Biden zagrebačkim je osnovnoškolcima darovao dva dana bez nastave. Učenici koji imaju sreću da pohađaju osnovnu školu Izidor Kršnjavi danas i sutra ne moraju na nastavu. Njihova škola se nalazi u neposrednoj blizini hotela Westin u kojem će odsjesti američki potpredsjednik i drugi gosti summita "Brdo - Brijuni" zbog kojih su u Zagrebu mjere sigurnosti podignute na najvišu razinu.

Osiguranje u školi

"Kako se naša škola nalazi u neposrednoj blizini hotela iz osiguranja su nam rekli da je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje automobila u blizini škole ta dva dana za sve(djelatnike i roditelje), također su nam rekli da 25. 11. 2015. nećemo moći koristiti glavni ulaz u školu već ulaz sa stražnje strane a radi se o 550 učenika i oko 70-ak djelatnika škole, preporučili su nam da bi bilo dobro da se škola zaključava ta dva dana, također i pripadnici osiguranja bit će u školi. S obzirom na cjelokupnu sigurnosnu situaciju i terorističke napade koji su se događali u svijetu te najave novih napada predložila sam da se proglase nenastavni dani 24. i 25. 11. 2015. što su odobrili i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport te Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta. Školski odbor je podržao i pohvalio odluku", poručila je ravnateljica škole Lidija Sosa Šimenc.

Svi će raditi

"Riječ je o elitnoj školi pa mnogo roditelja dovozi djecu iz drugih krajeva grada. Zbog blokade prometa ionako ne bi mogli doći automobilima do škole pa su zatražili da se nastava prekine", rekao nam je jedan od roditelja učenika škole Izidor Kršnjavi. Za djecu koju nema tko pričuvati u školi će biti osigurano dežurstvo, a svi zaposlenici na svojim radnim mjestima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.