Zašto su paketi za siromašnu djecu završili u privatnom katoličkom vrtiću?

Foto: www.mspm.hr

ODGOVORA na to pitanje zasad nema. Index je poslao upit Ministarstvu, objavit ćemo odgovore čim ih dobijemo.

> OGLASILO SE MINISTARSTVO Pokušavaju objasniti zašto je ministrica privatnom vrtiću nosila paketiće za siromašne

"Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku će polaznike dječjeg vrtića darivati prigodnim paketima koje sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) i Europskog socijalnog fonda (ESF). Pozivamo vas da medijski popratite ovaj događaj!", stoji u pozivu koji su zaprimile redakcije iz Ministarstva.

No nakon što su novinari pitali ministricu kako je moguće da se paketi namijenjeni siromašnoj djeci daju djeci iz privatnog vrtića, u Ministarstvu su promijenili priču pa se postavlja pitanje što je istina - ono što piše u pozivu na događaj ili ono što su napisali nakon što je izašlo u javnost, da je ministrica donirala privatni katolički vrtić.

Naime, na stranicama Ministarstva objavljeno je kako će pakete koje je osigurala EU, a koji sadrže higijenske potrepštine i edukativne materijale, djelatnici vrtića podijeliti obiteljima slabijeg ekonomskog statusa: "U svrhu promocije i osiguravanja vidljivosti projekata koje provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiraju se sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) i Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), Ministarstvo je uručilo higijenske potrepštine i edukativne materijale koje će javna ustanova Dječji vrtić Blažena Hozana podijeliti obiteljima slabijeg ekonomskog statusa, od kojih neki polaze Dječji vrtić Blažena Hozana."

No, sudeći po fotografijama koje je objavilo Ministarstvo, uz higijenske potrepštine i edukativne materijale u paketima se nalaze i slatkiši.


U priopćenju objavljenom na web stranici Ministarstva istaknuli su i kako se "ministrica odazvala pozivu na proslavu u organizaciji javne ustanove Dječjeg vrtića Blažena Hozana" te da su "djeci podijeljeni darovi koje je osigurala javna ustanova Dječji vrtić Blažena Hozana".

Postavlja se i pitanje zašto se pokloni nisu dali ranije kako bi ih siromašna djeca dobila na dan sv. Nikole, ako su zaista bili namijenjena njima.

Bijeg od novinara

Podsjetimo, u privatni katolički vrtić uz ministricu Nadu Murganić jučer je došla i državna tajnica Margareta Mađerić, koja je pobjegla od novinara. A nakon konzultacija Murganićke, Mađerićke i ravnateljice vrtića, potonja je izašla pred kamere Nove TV.

"Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove darove koje smo dobili darovati djeci, odnosno roditeljima koji ne mogu svome djetetu priuštiti dar za blagdan svetog Nikole", kazala je ravnateljica vrtića, sestra Antonija Matić.

Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih "ima više". Ustvrdila je i kako je darove zapravo pripremio vrtić, a ne Ministarstvo, što se ne slaže s informacijama koje su stajale na pozivu za događaj, u kojem je navedeno kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.