Zaštićeni svjedok: Matanić je rekao da će ubiti Pukanića

DANAS se ispitivanjem zaštićenog svjedoka Dušana Ercega nastavlja suđenje optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Njegovo svjedočenje proći će bez kamera i fotoaparata kako bi se zaštitila njegova sigurnost i sigurnost njegove obitelji. Svjedok je s Robertom Matanićem služio zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici.

Erceg je rekao na sudu kako je Matanić rekao da će ubiti Pukanića, ali i da Slobodan Đurović nije Kardinal. Kaže kako je upoznao "Kardinala" koji je dolazio kod Matanića međutim taj čovjek nije Slobodan Đurović iako je to dosad mislio.

Da će ubiti Pukanića, Matanić je rekao nakon što je pročitao jedan tekst u Nacionalu. "Šta ova pi... piše, ubit ću ga za 20 dana" - Erceg tvrdi da su Matanovićeve riječi.

U četvrtak su na beogradskom Specijalnom sudu svoju obranu iznijeti i drugooptuženi Željko Milovanović i trećeoptuženi Milenko Kuzmanović koji su iznošenjem svoje obrane kazali da nisu krivi. Milovanović je optužen da je iz Srbije donio eksploziv kojim je Pukanić ubijen te da ga je postavio na parkirani skuter u dvorištu ispred Nacionalove redakcije. Tereti ga se da je upravo on muškarac pod motociklističkom kacigom kojeg su nadzorne kamere snimile kako napušta mjesto događaja. Kuzmanovića se također dovodi u vezu s nabavom eksploziva kojim je ubijen Pukanić, a tereti ga se i da je trebao pomoći ubojicama da pobjegnu u Srbiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.