Zaprešićani traže bolju hitnu, gradonačelnik mora popričati sa županom

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL / FaH

SMRT Mattea Ružića koji je preminuo na zaprešićkoj cesti čekajući hitnu pomoć, potaknula je dio njegovih sugrađana da tamošnjeg gradonačelnika suoče sa svojim zahtjevima za bolju medicinsku skrb. Danas su mu odnijeli svoje zahtjeve, a on je obećao da će im odgovoriti u roku od sedam dana. Novac, kako je rekao građanima okupljenim u inicijativu Hitno za Hitnu Zaprešić, nije problem. Isti taj gradonačelnik, Željko Turk, prošle je godine radije potrošio 300 tisuća kuna na svoje savjetnike nego na unapređivanje hitne pomoći. 

Žele pet novih timova

Najvažniji zahtjevi koje građani okupljeni u inicijativu traže od Turka su puno financiranje liječnika specijalista za područje Zaprešića, puno financiranje Tima 2 hitne medicinske pomoći, kao i tima koji bi bio u pripravnosti, te formiranje pet dodatnih timova na području Zagrebačke županije. Traže i mogućnost da se liječnici opće prakse u slučaju potrebe odazivaju na pozive hitnoj pomoći.

Za sve su to gradonačelniku dali rok do 1. rujna. 

Gradonačelnik će morati odgovarati na pitanja

Uz zahtjeve koji se tiču hitne pomoći, zahtijevali su od gradonačelnika da jednom tjedno gostuje na lokalnoj radio postaji, gdje bi mu građani mogli postavljati pitanja.  
Kako kažu, na sve je njihove zahtjeve Željko Turk pristao, samo treba malo vremena da popriča sa županom Stjepanom Kožićem.

Turk obećao više nego što su tražili

“Dragi svi, sastanak je završio, možemo reći da smo djelomično zadovoljni. Gradonačelnik je poslušao naše zahtjeve i pokazao da ima volju te istaknuo da financije nisu problem. Obećao nam je odgovore u roku od 7 dana, a nakon sastanka sa županom. Na sastanku će insistirati na zahtjevima koje smo mu uručili, ali je istaknuo da će i sa strane grada postaviti dodatne zahtjeve. Mi vjerujemo da ćemo postići uspjeh. Bravo svima koji su se uključili, javili i dali podršku. Zaprešić je naš grad i moramo ga čuvati! To znači da ćemo i gradonačelniku pomoći ako više instance neće čuti samo njegov glas!” napisali su na Facebooku okupljeni u inicijativu Hitno za Hitnu Zaprešić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.