Zalutali metak ubio 12-godišnju djevojčicu u Švedskoj

Foto: Epa

ZBOG smrti 12-godišnje djevojčice koja je poginula nakon što ju je pogodio zalutali metak u Švedskoj su se ponovno pokrenule rasprave o suzbijanju nasilja lokalnih bandi.

Prema informacijama medija, neimenovana djevojčica ubijena je u nedjelju tijekom pucnjave koja se zbivala pored benzinske postaje. Istraga je u tijeku.

Pojedinosti o tome što se dogodilo nisu službeno potvrđene, ali lokalni mediji izvješćuju da su naoružane osobe pucale na dva člana kriminalne bande i da nisu imale namjeru pogoditi dijete, piše BBC.

"To se ne smije ponoviti. Stradala je djevojčica od 12 godina"

Građani su jučer na mjesto događaja postavili cvijeće i svijeće, a neki od njih pozvali su na oštrije akcije protiv nasilja bandi.

"To se ne smije ponoviti. Stradala je djevojčica od 12 godina", rekla je jedna žena agenciji AFP.

Švedska je prošle godine najavila da je uspostavila posebnu radnu skupinu za borbu protiv nasilja među bandama. Policiji su dodijeljene dodatne nadzorne ovlasti, a povećane su kazne za zloupotrebe droga i oružja.

Prema podacima švedske policije, u prvih šest mjeseci ove godine u 163 pucnjave ubijeno je dvadeset ljudi. U 2019. poginule su 42 osobe u 334 prijavljene pucnjave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.