Zadarska policija traži pomoć u potrazi za pilotom kanadera koji se ubio kod Masleničkog mosta

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić, Hina

POTRAGA za pilotom kanadera, satnikom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji se u ponedjeljak ubio hicem u glavu, a potom pao s Masleničkog mosta, nastavlja se i dalje.

>> Peti dan potrage za pilotom kanadera koji se ubio na Masleničkom mostu, policija moli pomoć

>> Specijalci traže tijelo kod Masleničkog mosta, ubio se pilot kanadera

Potraga proteklih tjedan dana nije bila uspješna, tijelo 45-godišnjeg pilota kanadera nije pronađeno. Iz zadarske policije za sutra je najavljena detaljna pretraga akvatorija Novigradskog mora, Velebitskog kanala te Novskog ždrila, kao i područja između Paga i kopna.

Pretražuje se veliko područje, policija pozvala građane da pomognu


U potrazi će sudjelovati službena plovila pomorske policije te Lučke kapetanije i HGSS-a, uz zračnu potporu Hrvatske vojske. Zadarska policija poziva sve zainteresirane građane da pomognu. Polazak s riva je u 9 sati.

"S obzirom na veličinu područja pretrage, sve građane vlasnike plovila, ribare i rekreativce koji žele pomoći u potrazi pozivamo da nam se pridruže. Prema planu potrage određeno je 8 polaznih točaka za početak pretrage akvatorija i to mjesne rive u Ražancu, Starigradu, Vinjercu, Maslenici, Rovanjskoj, Posedarju, i Novigradu. Na svakoj rivi u 9 sati bit će policijski službenici koji će koordinirati pretragu. Za područje otoka Paga pretragu će koordinirati PP Pag, a polasci su s mjesnih riva u Povljani, Vlašićima i Miškovićima. Sve zainteresirane građane pozivamo da se solidariziraju i da nam se pridruže dolaskom na navedena zborna mjesta u nedjelju u jutro. Svoj dolazak mogu potvrditi i pozivom OKC-u policije na telefon 192", piše u pozivu zadarske policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.