WikiLeaks objavio 300.000 mailova turske vlade, Erdogan blokirao pristup stranici

Foto: 123rf

TURSKA je pokrenula proces blokiranja pristupa stranicama WikiLeaks, nakon što je WL objavio oko 300.000 e-mailova koje je turska vlada razmijenila prije propalog pokušaja vojnog udara u Turskoj, objavio je Reuters.

Blokiranje pristupa pokrenula je turska agencija za nadzor interneta - Odbor za telekomunikacije, nakon što su objavljene stotine tisuće mailova članova turske vladajuće stranke AKP.

Odbor je potez nazvao "administrativnom mjerom", piše RT, navodeći kako je ta terminologija korištena u prošlosti kada se blokirao pristup web stranicama.

Informaciju je na svojem službenom Twitter profilu potvrdila i organizacija WikiLeaks.

Objavili e-mailove sada zbog Erdoganovih čistki

WikiLeaks je jučer uspješno objavio 294,548 e-mailova usprkos cyber-napadu velikih razmjera.

"Morali smo pomaknuti datum objave e-mailova zbog čistki koje turske vlasti provode nakon vojnog udara", objavio je WikiLeaks u priopćenju.

"Provjerili smo materijale i izvor od kojeg smo ih dobili. Izvor ni na koji način nije povezan s organizatorima puča, s turskom opozicijom ili s turskim vlastima", dodaju iz WikiLeaksa.

Objavljeni e-mailovi obuhvaćaju period od 2010. godine pa sve do 6. srpnja 2016. godine, samo tjedan dana prije propalog vojnog udara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.