Vrdoljak za Dossier.hr dao intervju o Titu pa zabranio da ga objave!

ANTUN VRDOLJAK zaprijetio je novinaru Dossiera.hr Miri Aščiću da će tužiti HRT ukoliko objave intervju koji je snimljen samo nekoliko trenutaka ranije! Vrdoljak je najprije pristao razgovarati za Dossier.hr u povodu priloga o godišnjici Titove smrti, ali nakon odrađenog razgovora naglo se predomislio.

U Ljubljani i Beogradu može, ali ne i u Zagrebu

Vrdoljak je posljednjih dana u regiji tražena roba. S obzirom na to da je od Titove smrti prošlo točno 30 godina, mnoge televizije u regiji prisjećaju se velikog jugoslavenskog diktatora, a Vrdoljak kao autor aktualnog dokumentarca o Titu tim je povodom dogovorio i intervjue u Ljubljani i Beogradu.

Bez puno oklijevanja pristao je i na razgovor s novinarom HRT-ove emisije te su odradili intervju koji je trajao desetak minuta. No, nakon što je snimanje završeno, Vrdoljak je odjednom, da se poslužimo Kerumovim terminom, "pukao". Zaprijetio je da će tužiti HRT ukoliko objavi razgovor, a tijekom samog intervjua nekoliko puta se bunio da ga "isto kao i o Titu mogu ispitivati o tamo nekoj čistačici".

Vrdoljak najprije rekao da nije dao intervju pa onda ipak priznao da je zabranio objavljivanje

"Ne želim ništa komentirati. Pogledajte sutra emisiju", kratko nam je rekao urednik Dossiera.hr Ivan Jabuka. Antun Vrdoljak, koji je prema medijima već tradicionalno neprijateljski nastrojen (a posebno otkad se oko njegova igrano-dokumentarnog serijala "Tito" počela dizati prašina), ipak je za Index potvrdio da je intervju dao pa zabranio da se on objavi. Ali nije ni to bilo lako.

"Nisam ništa zabranio jer nisam ni dao intervju", najprije je rekao Vrdoljak pa se zatim ispravio: "Razgovarao sam s novinarom HRT-a, ali sam zabranio da se to objavi jer me pitanja koja su mi postavili nisu zanimala". Vrdoljak je odmah dodao da ga ne zanima niti to što ga mi pitamo, a na našu konstataciju kako je logično da su ga tražili komentar s obzirom na to da je protekle godine proveo radeći dokumentarac o Titu, Vrdoljak je uzvratio: "Jesam, snimio sam 12 filmova i što sad ja više imam o tome pričati".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.