Vraćena krila na kultni pariški Moulin Rouge. Ipak, ne mogu se okretati

Foto: EPA

Pariški kabaret Moulin Rouge, kojemu su krajem travnja otpala krila, svečano je sinoć podigao legendarna krila mlina u četvrti Pigalle pred nekoliko stotina oduševljenih turista i građana.

"Mlin bez krila je praznina za Pariz, bilo je jednostavno tužno. Ideja je bila da ih vratimo do Olimpijskih igara. Učinili smo sve što smo mogli da vratimo ova krila", rekao je generalni direktor Jean-Victor Clerico. 

Mehaničke operacije nisu dovršene na vrijeme

Četiri crvena krila, od aluminija i čelika, ukrašena zlatnim i crvenim lampicama uz gromoglasan su pljesak vratila noćnom krajoliku u podnožju brda Montmartre izgled koji obožavaju turisti.

No krila se nisu okretala jer mehaničke operacije nisu dovršene na vrijeme do datuma određenog za 5. srpnja. Dvadesetak plesača i plesačica u tradicionalnim je haljinama nasred bulevara otplesalo cancan, ples iz Offenbachovih opereta s početka 19. stoljeća.

"Živim u susjedstvu i Moulin Rouge je dio mog života već 65 godina. Dođemo pogledati predstavu, popiti šampanjac u susjedni kabaret Michou. Obožavateljica sam plesa, francuskog cancana, mjehurića, dobrog humora", rekla je oduševljena Nicole Doucin (86).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.