Volkswagen predstavio akcijski plan za kupce u vlasništvu spornih vozila

Foto: Hina

VOLKSWAGEN AG u priopćenju za medije predstavlja akcijski plan za poboljšanje sastava ispušnih plinova dizelskih vozila s EA 189 EU5 motorima i ističe da posljednje inačice vozila koncerna s aktualnim EU6 motorima nisu pogođena skandalom oko varanja na eko-testovima.

Iz tvrtke javljaju da je u tijeku izrada tehničkih rješenja za stara vozila koja će se u listopadu predstaviti nadležnim institucijama. Sadržaj priopćenja prenosimo u cijelosti:

"Volkswagen AG predstavlja svoj akcijski plan za poboljšanje sastava ispušnih plinova dizelskih vozila.

U prvom koraku obavijestit ćemo pogođene kupce o tome da se sastav ispušnih plinova njihovog vozila može u vrlo kratkom roku doradom poboljšati. Najbitnije je pri tome naglasiti, da su sva pogođena vozila tehnički sigurna i spremna za vožnju.

Akcijski plan predviđa da će Volkswagen i ostale pogođene marke koncerna nadležnim institucijama u listopadu predstaviti tehnička rješenja i mjere. O tome će se kupci ovih vozila informirati u narednim tjednima i mjesecima. Sve pogođene marke koncerna na raspolaganje će staviti nacionalne internetske stranice, na kojima se kupci u svakom trenutku mogu informirati o aktualnom stanju.

Interna analiza pokazala je u petak da od ukupno jedanaest milijuna pogođenih vozila koncerna diljem svijeta, okruglo pet milijuna vozila odnosi se na vozila marke Volkswagen osobna vozila, te će na sva ta vozila bit provedena servisna akcija. Sva pogođena vozila iz određene godine proizvodnje i određene modele (kao primjerice Volkswagen Golf šeste generacije, Volkswagen Passat sedme generacije ili prva generacija Volkswagen Tiguana) opremljeni su dizelskim motorima tipa EA 189," navodi priopćenje koncerna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.