Volkswagen i Continental uložit će skoro milijardu dolara u proizvodnju u Meksiku

Ilustracija: EPA

NJEMAČKI automobilski div Volkswagen i dobavljač dijelova Continental najavili su gotovo milijardu dolara ulaganja u proizvodnju benzinskih automobila, elektronike i dijelova za kočnice u Meksiku. Kompanija će do 2025. uložiti 763.5 milijuna dolara kako bi u kompleksu u saveznoj državi Puebla izgradila novu tvornicu boja i pripremila ga za proizvodnju novih automobila na benzinski pogon.

Proizvodni kompleks u Meksiku spada među najveće VW-ove tvornice u svijetu. Tvornica boja koristit će struju iz vjetroturbine i bit će prva u grupi koja će raditi isključivo na čistu energiju, ističe se u priopćenju. I njemački proizvođač automobilskih dijelova Continental najavio je ulaganje u Meksiko. Planira uložiti oko 210 milijuna dolara u novu tvornicu automobilske elektronike i proširenje kapaciteta u tvornici dijelova za kočnice u saveznoj državi Guanajuato.

Projekti skoro gotovi

Oba su projekta gotovo dovršena, a otvaranje se očekuje početkom sljedeće godine, poručili su iz Continentala dodavši da očekuju otvaranje više od 1500 novih radnih mjesta u sljedeće tri godine. Američki General Motors najavio je još prošle godine da će uložiti milijardu dolara u kompleks Ramos Arizpe, gdje će od 2023. proizvoditi električna vozila.

Japanski Nissan izvijestio je u svibnju da će u sljedeće tri godine u proizvodnju u Meksiku uložiti 700 milijuna dolara. Skupini se pridružuju i europski Stellantis, koji je najavio više milijardi ulaganja, a izvori tvrde da slične planove razmatra i izvršni direktor Tesle Elon Musk, navodi Reuters.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.