Vlada tvrdi: Štromar nam je rekao da neće tražiti smjenu Kuščevića

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

DANAS je većina dnevnih novina na naslovnicama imala veliku najavu: HNS će tražiti smjenu Kuščevića. Svima je to sinoć potvrdio visoki izvor iz HNS-a. Zanimljivo, negdje u isto vrijeme kada su dobili tu potvrdu Andrej Plenković razgovarao je s ministrom iz kvote HNS-a Predragom Štromarom.

Da su HNS-ovci okrenuli leđa svojem partneru HDZ-u, čini se i iz izjava Stjepana Čuraja, člana Predsjedništva HNS-a i saborskog zastupnika. On je novinarima u Svetom Martinu na Muri danas rekao da će HNS tražiti hitan sastanak s premijerom na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića.

"Na Predsjedništvu smo se dotakli i aktualne političke situacije, prije svega afera ministra Kuščevića. Tražit ćemo od premijera hitan sastanak i na njemu ćemo predložiti smjenu ministra", rekao je Čuraj novinarima u Svetom Martinu na Muri, nakon sjednice tog stranačkog tijela.

"Štromar nam je rekao da neće tražiti smjenu"

Negdje u isto vrijeme vlada je za Media servis poručila: Štromar nam je rekao da neće tražiti smjenu.

"Predsjednik Vlade razgovarao je sinoć s potpredsjednikom Vlade Štromarom, koji je otklonio medijske najave da bi HNS zatražio smjenu ministra Kuščevića. Razgovarat ćemo na redovnom koalicijskom sastanku ovaj ili sljedeći tjedan. Ultimatumi ne dolaze u obzir, u konačnici odluku o svakom ministru u Vladi donosi premijer", javljeno je Media servisu iz Vlade.

Što će HNS?

Što je istina i kako će postupiti HNS, očito još nije jasno. Smeta li im Kuščević ili ne i hoće li možda zbog njega napustiti koaliciju, zasad nije poznato.
No, sudeći prema dosadašnjim postupcima HNS-a, ne treba puno očekivati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.