Vlada odlučila: Glavni državni odvjetnik bit će Dražen Jelenić

Foto: FaH

NOVI glavni državni odvjetnik bit će Dražen Jelenić, dosadašnji zamjenik Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnika u odlasku.

Naime, vlada je danas održala zatvorenu sjednicu vlade, na kojoj je predložila Dražena Jelenića za novog glavnog državnog odvjetnika.

Taj vladin prijedlog mora proći nadležni saborski odbor te biti potvrđen u saboru.

Prijedlog vlade danas će biti upućen saboru, nakon čega će se o njemu prvo izjasniti saborski odbor za pravosuđe, a Jelenić bi 24. travnja trebao prisegnuti pred predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem. Tog datuma prestat će vrijediti mandat Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnikau odlasku.

Bošnjaković očekuje "novu energiju" u DORH-u


Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je danas nakon zatvorene sjednice vlade ustvrdio kako očekuje da će "doći do nove energije i složenijeg pristupa".

"To su vrlo odgovorne funkcije, odgovornost je velika. Smatramo da će ova promjena dobro doći i da će nova energija pridonijeti radu Državnog odvjetništva", rekao je Bošnjaković.

Ministar pravosuđa odbio je direktno odgovoriti na pitanje da ocijeni dosadašnji rad Dinka Cvitana na čelu DORH-a.

"Mi ćemo raditi novi Zakon o kaznenom postupku, pokušati propisati nove rokove i poraditi tamo gdje je procedura manjkava. Sada imamo da od 10 optužnica 9 završi osuđujućim presudama, što je odlično, međutim, veliki procesi zbog svoje složenosti stvaraju dojam da nije tako. Hoćemo napredak i još bolje rezultate", rekao je Bošnjaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.