Vlada konačno smijenila Upravu HAC-a, novi šef Stjepko Boban!

VLADA je na današnjoj sjednici smijenila Upravu Hrvatskih autocesta. Osim šefa Uprave Jurice Prskala, Vlada je smijenila i članove Uprave Marija Lovrinčevića i Ivicu Mlinarevića. Od "stare postave" na svojoj je poziciji ostao jedino član Uprave zadužen za financije, Josip Sapunar.

> Ministar Kalmeta napokon smjenjuje Upravu HAC-a!

Novi predsjednik Uprave HAC-a je Stjepko Boban, dosadašnji šef Uprave Hrvatskih cesta, kojeg je u HC-u naslijedio dosadašnji član Uprave HC-a Jakov Krešić. Novi član Uprave HC-a je Tomo Vidović.

Kalmeta: Nisu smijenjeni zbog istrage i afera, nego zbog loše klime i nepovjerenja

Da je Vlada konačno odlučila počistiti nered u HAC-u potvrdio je i ministar prometa Božidar Kalmeta, koji je naveo kako je Uprava prozivana zbog desetaka afera "smijenjena zbog loše klime i nepovjerenja", a ne zbog istraga koje se provode.

Za konačnu odluku o smjeni se znalo još prošlog tjedna, ali u Upravi HAC-a tad nisu bili pretjerano zabrinuti. Rekli su kako "svi članovi Uprave zasad normalno obavljaju svoj posao i nisu primili nikakvu službenu informaciju o smjeni ili o ograničavanju djelatnosti".

Indexova akcija "Pomozimo Božidaru Kalmeti da smijeni Upravu HAC-a" urodila plodom

Podsjetimo, prije mjesec dana Index je objavio ukupno 20 dokaza o korupciji u Hrvatskim autocestama, a sve u sklopu naše akcije "Pomozimo Božidaru Kalmeti da smijeni Upravu HAC-a". Otkrili smo brojne malverzacije i prokazali lažne informacije koje je u javnost slala Uprava, kao i predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Livaković.

Uprava je potom sazvala konferenciju za novinare na kojoj su pokušali demantirati informacije te naveli kako u "HAC-u nema afera". No, prije nešto više od dva tjedna Livakovića je Vlada razriješila dužnosti. Ministar Božidar Kalmeta tada se trudio novinare uvjeriti kako Livakovićeva ostavka nema nikakve veze s aferama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.