Vjeko Sliško proizvodi med, na tegle je stavio lik ubijenog oca

Foto: Facebook/Sliško Honey

VJEKO SLIŠKO, koji je pritvoren na mjesec dana jer je ispred hotela Esplanade prebio Hrvoja Petrača, proizvodi i prodaje med.

Sliško je nećak ubijenog "kralja poker aparata" Vjeke Sliška i sin također ubijenog Marka Sliška, a spekuliralo se da su upravo ta ubojstva motiv obračuna Sliška s Petračem kojeg navodno smatra odgovornim za likvidacije oca i strica. 

Vjeko Sliško na med stavio lik ubijenog oca

Povezanost s ocem Vjeko Sliško prenio je i na teglice meda. 

Na teglicama Sliškovog meda nalazi se naime lik i ime njegovog ubijenog oca Marka. 

Vjeko Sliško je na službenim stranicama meda "Sliško Honey" opisao kako je započeo biznis.

Opisao kako je pokrenut biznis s medom

"Priča o obrtu Sliško Honey je puna intrige, predanosti i strasti, a odvija se desetljećima. Moramo se vratiti u 1950-e godine u malo bosansko selo Brezići gdje je obiteljski dom obitelji Sliško. U to je vrijeme poljoprivreda bila najpopularnija djelatnost, a obitelj Sliško je prepoznala kako doći do rezultata predanim i teškim radom.

1950-ih je majka Anđa Sliško, inače šesto od sedmero djece, rodila Marka Sliška. Anđa tada nije znala da će jedan događaj te iste godine promijeniti život njoj i Marku.

Jednog jesenskog popodneva je Anđa ušla u staju i zamijetila nešto pod krovom – mali roj divljih pčela. To je bio početak ove obiteljske priče. Ispočetka su proizvodili med za obiteljske potrebe, a tijekom vremena se Anđin težak rad isplatio i nakon 10 godina je ovaj obiteljski hobi prerastao u brigu o 50 košnica.

Obitelj se uskoro preselila u Zagreb i počela baviti ugostiteljstvom dok je istovremeno održavala obiteljsku strast za medom. 2014. godine sam u čast svojoj baki Anđi i svom pokojnom ocu Marku pretvorio naš obiteljski hobi u poslovni projekt kako bih podijelio okus našeg najboljeg meda sa svijetom", napisao je Sliško.

Sliško je na svom Linkeldin profilu da napisao da je vlasnik i direktor tvrtke Top Kan d.o.o. koja se među ostalim bavi upravo proizvodnjom meda te da je suvlasnik Hotela Sliško u Zagrebu. 

2014. Sliško iz kalašnjikova pucao po noćnom klubu, a Petrač je bio osuđen zbog otmice sina generala Zagorca

Za Vjeku Sliška se inače posljednji put čulo 2014., kada je iz kalašnjikova pucao po staklu noćnog kluba na Radničkoj cesti.

Još bogatiju kriminalnu prošlost ima Hrvoje Petrač kojem je u sukobu sa Sliškom slomljena potkoljenica, zadobio je potres mozga i više hematoma po tijelu. Petrač je devedesetih trgovao oružjem, bavio se bankarskim poslovima, imao kafiće i restoran, ali najviše ga se pamti po osudi za otmicu Zagorčeva sina i višegodišnjem bijegu koji je završio prijetnjom tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu.

Petrač je bio osuđen za otmicu sina svog nekadašnjeg prijatelja, generala Vladimira Zagorca, a bio je i krunski svjedok u aferi Dragulji. Iz zatvora je pušten 2011. godine. Iako se spominjao kao nalogodavac ubojstva Vjeke i Marka Sliška, to mu nikada nije dokazalo.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je Slišku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela, na što ima pravo žalbe. Petrača je policija prijavila prekršajno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.