Vinki Cetinski uzimaju luksuzni Mercedes

DRŽAVA je danas počela plijeniti imovinu suradnicima Vinke Cetinski, koja je za tvrtku Danka Končara Kermas kupovala nekretnine po Istri, a da bi ih potom on optužio da su ga prevarili.

U ovoj aferi se spominje šteta od 45 milijuna kuna. Suradnicima Vinke Cetinski, Željanu Hrvatinu i njegovoj supruzi su danas zaplijenili Audi A3 i Audi Q7 te su ih odvezli na prostor carinskog skladišta u Puli. Uz to je bračnom paru zaplijenjen i gliser dužine pet metara te dva skutera.

Vinka Cetinski ostaje bez Mercedesa

Zaplijenit će se i imovina Vinke Cetinski, a najvrjedniji komad je Mercedes E 350 CDI koja je ona koristila u radu. Mirko Cetinski je rekao novinarima kako su se s policijom dogovorili da stvari za pljenidbu predaju sami. Dodao je kako jedva čeka suđenje, jer im je to šansa da operu ljagu sa svojega imena. Obitelji Cetinski će ostaviti jahtu "Eufemija". U rješenju koji je novinarima pokazao Mirko Cetinski vidi se da će Boris Sorga ostati bez Citroena Berlinga, a njegova majka Eliane bez Golfa.

Državno odvjetništvu u Puli danas je podnijelo Općinskom sudu u Rovinju optužni prijedlog protiv odvjetnika Željana Hrvatina i 40-godišnjeg R.S. zbog poticanja na sprječavanje dokazivanja u kaznenom postupku te uništavanje predmeta koje služi za dokazivanje u kaznenom postupku te krivotvorenja službene isprave.

Kompjuteri uništeni dan nakon uhićenja Vinke Cetinski

Hrvatin je naložio da se unište dokazi o malverzacijama prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu tvrtke Kermas Danka Končara, za koje je optužena Vinka Cetinski. Odvjetnik je 9. travnja ove godine rekao R.S, koji je direktor u kompjuterskom servisu, da u tri računala uništi podatke. Kompjutere je koristio Hrvatinov odvjetnički ured i agencija za nekretnine u kojoj je s Hrvatinom vlasnik i Boris Sorgo, također osumnjičenik u slučaju Končar.

Tada je R.S iz sva tri kompjutera izvadio kućišta tvrdih diskova i šest magnetskih pločica te ih je izgrebao i bacio na otpad. U radnim nalozima je napisao kako je kompjutere dobio bez hard diskova. Diskovi su uništeni dan nakon uhićenja Vinke Cetinski i četvero suradnika među kojima je bila i njegova supruga Romina. Odvjetnik se tada nalazio na službenom putu te je bio nedostupan istarskoj policiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.