Vidošević strahuje da Tedeschi preko Soko Štarka napada Kraš na Konzumovim policama

NADAN VIDOŠEVIĆ strahuje da bi mu Soko Štark, srpska konditorska kompanija koju je kupio Emil Tedeschi, mogla oduzeti dobar dio domaćeg i regionalnog tržišta slatkiša koje je dosad suvereno držao njegov Kraš, donosi Objektiv.

Tedeschi je nedavnom kupnjom Droge Kolinske postao i vlasnik Soko Štarka, a kako je Vidošević otvorio prilično široku ratnu frontu, napavši nedavno i Tedechija i Todorića, vrlo je izgledno da bi Kraševi proizvodi mogli izgubiti dosadašnju poziciju na policama Todorićevog maloprodajog lanca Konzuma.

Todorić napada Vidoševića preko izdanja EPH

Kako piše Objektiv, upravo se provodi široka medijska akcija svrgavanja Vidoševića s čelnog mjesta HGK, koja je doživjela kulminaciju u zadnjem Globusu, koji je pobrojao goleme troškove Komore te brojne i nepotrebne Vidoševićeve savjetnike. Kako je otprije poznata bliska veza koncerna Agrokor s izdanjima EPH, bjelodano je da se Todorićeve želje automatski pretaču na stranice tiskovina Ninoslava Pavića.

Vidošević je otvorio front s dvojicom najkrupnijih domaćih kapitalista prije desetak dana u slovenskim medijima, kad je upozorio na "opasnu povezanost banaka i najvećih hrvatskih gospodarskih grupacija koje se šire u regiji". U tim su se riječima, jasno, odmah prepoznali Tedeschi i Todorić.

U rujnu izbor novog šefa HGK. Ili ipak starog?

Šef HGK nedavno je izjavio da ne zna hoće li se u rujnu kandidirati za još jedan mandat na čelu Komore, no izgledi su mu sve manji ako se pogleda popis velikih igrača kojima se zamjerio. Za Željka Rohatinskog je, primjerice, prije nekoliko dana rekao da je na gospodarsku krizu reagirao nekoliko godina prekasno.

Kako piše Objektiv, Vidoševiću je jedina trenutna podrška velika baza tvrtki u sklopu HGK, kojim suvereno vlada dugi niz godina. I tamo je, međutim, sve više njegovih neprijatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.