VIDEO Žena pitala klečavce: "Voli li Isus homoseksualce?"

JUČER je na glavnom zagrebačkom trgu održano novo klečanje muškaraca, koje se održava svake prve subote u mjesecu.

>> VIDEO Klečavci s Trga: Obucite se normalno, nemojte izazivati. To je mala porukica

Klečavci su i ovoga puta na koljenima molili za srednjovjekovne vrijednosti, poput promicanja muškaraca u "duhovne autoritete u obitelji", "života u predbračnoj čistoći", "čednosti u odijevanju i ponašanju" i "prestanka pobačaja". 

Nakon jednosatne molitve, koja je i ove subote bila praćena prosvjednom akcijom za ženska prava s druge strane Trga, uslijedio je - šou. 

Mlađa žena pitala klečavce: Voli li Isus homoseksualce?

Svoje mjesto na Trgu pored klečavaca zauzela je mlađa žena. Došla je sa zvučnikom i mikrofonom i pustila pjesmu Irrelevant pjevačice Pink. "Jeste gotovi s klečanjem?" upitala je. 

Muškarci koji se zalažu za čedno odijevanje da ih "žene ne izazivaju" zainteresirano su joj prišli, neki su prokomentirali da je "pevaljka", a jedan je gospodin bio posebno uporan u širenju "božjeg milosrđa" na ženu koja im se usprotivila pjesmom. Približio joj se, podigao ruku i pred ženom mahao krunicom koju je držao u ruci. 

Ona je s njim bez oklijevanja ušla u zanimljivu interakciju. Između ostalog, klečavca je pitala voli li Isus homoseksualce. Pogledajte kako je to izgledalo.

 

"Ne želim da se ikome oduzimaju prava"

Žena koja je izbezumila muškarce koji svake prve subote kleče na trgu je Sandra Huzjak, Objasnila nam je i zašto je pjevala baš pjesmu Irrelevant.

"Zato što je ta pjesma napisana za prava homoseksualaca, za prava djevojaka, za prava žena, za prava svih nas, za prava apsolutno svakog čovjeka", rekla je. 

"Ne želim da se oduzimaju prava ikome", kazala je dodavši da svatko tko se protivi gej brakovima ima mogućnost ne stupati u njih te da isto vrijedi i za pobačaj.

Pogledajte i našu reportažu s jučerašnjeg klečanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.