VIDEO U zagrebačkom Španskom bacali građevinski otpad u kontejner

Screenshot: Facebook

U Facebook grupi Špansko za svakoga objavljena je danas snimka koja prikazuje dvojicu muškaraca koji glomazni otpad iz kombija bacaju u kontejnere pored ceste. Osoba koja je objavila snimku iz zagrebačkog kvarta piše da se radi o građevinskom otpadu.

Znamo da smo svi već umorni od objava o smeću, ali ovo jednostavno nismo mogli ne objaviti. 🗑️🤷‍♀️ Ovaj put se ekipa brine o tome da spremnici za smeće ne ostanu prazni, pa su ranim jutrom odlučili pronaći prazne spremnike kako bi ih napunili građevinskim otpadom iz svog kombija. Zaista nevjerojatno! 🙄🚛 Hvala ekipi koja je doprinijela ovom divnom kvartovskom projektu "Bacanje smeća gdje god stignemo". Bravo, ekipa! 🙌🏢🚮

Objavljuje Špansko za svakoga u Utorak, 5. rujna 2023.

"Znamo da smo svi već umorni od objava o smeću, ali ovo jednostavno nismo mogli ne objaviti. Ovaj put se ekipa brine o tome da spremnici za smeće ne ostanu prazni, pa su ranim jutrom odlučili pronaći prazne spremnike kako bi ih napunili građevinskim otpadom iz svog kombija. Zaista nevjerojatno!

Hvala ekipi koja je doprinijela ovom divnom kvartovskom projektu 'Bacanje smeća gdje god stignemo'. Bravo, ekipa!", piše u statusu.

Index je o ovom slučaju poslao upit Čistoći. Odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Gdje s glomaznim otpadom?

Krupni (glomazni) otpad je predmet ili tvar koju je zbog volumena i/ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada. Zagrebačka Čistoća odvozi glomazni otpad s adrese korisnika dva puta godišnje za količine do dva metra kubna, ili jedanput godišnje za količine do četiri metra kubna.

Odvoz krupnog otpada se ne naplaćuje, a stanovnici Zagreba mogu naručiti odvoz do dva metra kubna glomaznog otpada i 10 vreća građevinske šute od maksimalno 80 litara svaka. 

Krupni (glomazni) otpad može se u vlastitom prijevozu predati, bez naknade, u reciklažno dvorište.

Građani i tvrtke svoj građevinski otpad (beton, kamen i asfalt) mogu besplatno pohraniti u radnom vremenu od 7 do 15 sati (osim vikendom i blagdanima), na adresi Tišinska 26 (kod odlagališta Jakuševac) u pogonu za obradu i oporabu građevinskog otpada u sklopu Holdingove podružnice Zagrebačke ceste. 

Dodatne informacije mogu se dobiti ovdje i na kontakt brojeve 01/6422-192 i 01/6422-193.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.