Video: Schwarzenegger poput Terminatora s nožem u ruci pričao o ekonomskoj krizi



GUVERNER američke savezne države Californije, poznati glumac Arnold Schwarzenegger, najpoznatiji po ulogama u serijalima Terminator i Predator, objavio je u utorak na društvenoj mreži Twitter video u kojem s velikim nožem u ruci govori o velikim rezovima koje moraju poduzeti kako bi pokrpali proračunsku rupu od 26 milijardi dolara.

U videu u svom uredu zahvaljuje građanima na idejama za rezove koje su im slali. Budući da će država prodavati službena vozila, veselo priča da bi mogao na autima ostaviti svoj potpis i prodati ih za više novca. Uštede planiraju ostvariti na školama, sveučilištima i društvenim programima te slanjem radnika na tri dana neplaćenog godišnjeg odmora. Do srijede poslijepodne video je u SAD-u pogledalo više od 33.000 ljudi.

Nož dobio na poklon


Guvernerov glasnogovornik rekao je da je Schwarzenegger nož dobio u utorak od bliskog prijatelja. Dodao je i da je ozbiljan oko potpisivanja vozila za aukciju. Aute će prodavati krajem kolovoza, a aukciju su organizirali na poticaj radnika. Predviđa se da će prodajom 15 posto voznog parka od 40.000 vozila skupiti 24 milijuna dolara. Schwarzenegger je u srijedu rekao da je snimio video jer nije htio da ga se doživljava kao 'El Stiffa' (ukočenjaka).

"Nije da me zabavljaju rezovi, naprotiv, ali to ne znači da ne možeš mahati svojim nožem ili mačem kako bi prenio poruku da se određeni rezovi jednostavno moraju poduzeti", kaže Schwarzenegger. California se od svih američkih saveznih država našla najteže pogođenom financijskom krizom. Proračunsku rupu od 26 milijardi dolara iznimno je teško zakrpati, pa se države rješava apsolutno svih nepotrebnih troškova.

Usto, budući da još uvijek nisu donijeli proračun za novu fiskalnu godinu, zadnjih mjesec dana su bili prisiljeni izdavati zadužnice da bi administracija koliko toliko funkcionirala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.